Udland

Norske hjælpearbejdere er bortført i Kenya

Fire af Norsk Flygtningehjælps ansatte er bortført og en lokal chauffør er dræbt ved en flygtningelejr i Kenya

Norske hjælpearbejdere er bortført i Kenya

Bevæbnede mænd har bortført fire udenlandske hjælpearbejdere og en chauffør ved flygtningelejren Dadaab, der ligger nær grænsen til Somalia.

Den kenyanske chauffør blev såret af skud ved angrebet og døde kort efter af sine kvæstelser, oplyser politichefen i regionen.

De fire hjælpearbejdere er ansat ved Norsk Flygtningehjælp og kommer fra Norge, Canada, Pakistan og Filippinerne, oplyser politiet til Reuters.

Norske medier skriver ligeledes, at en af de bortførte er nordmand.

Norsk Flygtningehjælp bekræfter, at der har været en "hændelse" ved flygtningelejren, men samfunds- og informationschef Rolf A. Vestvik kan over for nyhedsbureauet NTB ikke endeligt bekræfte oplysningerne om, at fire ansatte er bortført.

Den lokale politichef oplyser, at gerningsmændene skød mod hjælpearbejdernes konvoj, der bestod af to biler. Den ene bil kørte fra stedet, men den anden blev stoppet af de bevæbnede mænd.

Norsk Flygtningehjælps generalsekretær, Elisabeth Rasmusson, var ifølge Reuters med i en af de angrebne biler, men er ifølge organisationen uskadt og i tryghed.

Kenyansk politi mener, at bortførerne har tilknytning til al-Shabaab militsen.

Al-Shabaab er en somalisk oprørsgruppe, der slog sig sammen med terrornetværket al-Qaeda tidligere i år og har erklæret krig mod Kenya, efter kenyanske soldater sidste år trængte ind i Somalia.

Kenya indsatte soldater ved grænsen kort efter, at to spanske kvinder, der arbejdede for Læger Uden Grænser, blev bortført i Dadaab-lejren i oktober sidste år.

De to spanske kvinder er fortsat holdt til fange af bortførerne.

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.