Udland

Norske Statoil finder naturgas i Tanzania

Den norske olie- og gasgigants søgning efter olie og gas i Tanzania har givet pote i form af et enormt fund.

Norske Statoil finder naturgas i Tanzania

Det norske olieselskab Statoil har gjort endnu et stort gasfund ud for Tanzanias kyst.

Tilsammen er Statoil-fundene i det østafrikanske land større end forekomsten i det nordnorske gasfelt, Snøhvit.

Det seneste fund er gjort sammen med partneren ExxonMobil i Lavanibrønden i blok 2 i Tanzania. Statoil oplyser, at fundet er på tre billioner kubikfod naturgas.

Samtidig oplyser selskabet, at det har fundet yderligere en billion kubikfod i forbindelse med Zafarani-fundet i samme blok. Det kommer oven i det gasfund, som Statoil offentliggjorde i februar, på fem billioner kubikfod.

Gasfundene svarer omregnet til omkring 1,5 milliarder tønder olieekvivalenter.

- Tilsammen er fundene i Tanzania større end Snøhvit. Vi regner med, at der vil være en høj udvindingsgrad, siger pressetalsmand Bård Glad Petersen, Statoil.

Det sidste fund er gjort i et sandstenreservoir, som, den norske olie- og gasgigant mener, er af god kvalitet med høj porøsitet og gode gennemstrømningsegenskaber.

- Totalt er fundene et vigtigt skridt videre mod en mulig fremtidig gasudbygning i Tanzania, siger Tom Dodson, der er Statoils koncerndirektør for olieeftersøgning.

Statoil har været i Tanzania siden 2007, da selskabet fik tildelt licensen for blok 2. Det norske selskab er operatør på vegne af Tanzania Petroleum Development Coorperation og har en ejerandel på 65 procent. Resten ejes af ExxonMobil og Production Tanzania.

/ritzau/NTB