Norskov: Ny sæson afgøres også af udlandet

Glade seere, den gode ide og international finansiering, er afgørende for om der kommer en sæson 2 af Norskov. Serien mangler endnu at blive vist i bl.a. Tyskland og Frankrig

Fiktionschef Katrine Vogelsang fra TV2 var i Frederikshavn på premiereaften 21. september, og hun er utrolig glad for de tilbagemeldinger Norskov har fået.          Arkivfoto: Hans Ravn

Fiktionschef Katrine Vogelsang fra TV2 var i Frederikshavn på premiereaften 21. september, og hun er utrolig glad for de tilbagemeldinger Norskov har fået. Arkivfoto: Hans Ravn

FREDERIKSHAVN:Hvad sker der med den unge Oliver, der kørte i de allersidste minutter af sidste afsnit af ”Norskov”, som blev sendt mandag aften. Det må de danske tv-seere vente med at få at vide, for der er ikke truffet nogen afgørelse om hvorvidt der bliver en sæson 2 af ”Norskov”.

Det oplyser fiktionschef hos TV2 Katrine Vogelsang.

- Der bliver tidligst taget stilling til, om der skal komme en fortsættelse til foråret.

Hun kalder arbejdet med en opfølgning et puslespil, og det består af både danske og europæiske brikker.

Fint modtaget i Norge

TV 2 har finansieret ”Norskov” sammen med blandt andet ARTE, som sender serien i Tyskland og Frankrig. Men det er ikke blevet vist endnu.

- Den skal også vises i Sverige, og her ved vi heller ikke, hvornår den bliver sat på, forklarer Katrine Vogelsang.

I Norge er serien blev vist samtidig med i Danmark, og der er den ifølge TV2-chefen blevet helt fint modtaget.

Og så er der reaktionerne i Danmark.

Afsnit 10 havde i følge TV2 661.000 seere og seernes vurdering, som måles på en skala fra 1-5 var den højeste for ”Norskov” nogensinde og lå på 4,5.

Gennemsnit af alle ti afsnit var på 634.000 seere. Hertil siger fiktionschefen:

Succes på TV2 Play

- Seertallet mandag aften på flow-tv kunne have været bedre. Til gengæld brager ”Norskov” derudaf på TV2 Play. Her er tallene de bedste nogensinde på en nyproduceret dramaserie, og spørgsmålet er om det skyldes ”Norskov” selv eller en udvikling i tiden, hvor flere og flere ser tv-programmerne, når det passer til deres behov.

Hun kan ikke konkludere på om det er en generel tendens eller ”Norskov”, der trækker seerne ind på TV2 Play, og hvad det måtte få at betydning for en sæson to.

Selvom seertallet mandag aften har været lavere end hun havde håbet på, så glæder det fiktionschefen, at folk der følger serien, synes den bliver bedre og bedre.

- ”Norskov” er den bedst anmeldte tv-serie fra TV 2 nogensinde. Seernes vurdering, som måles på en skala fra 1-5, er høj, og det hører bestemt også med i overvejelserne, om vi vil lave en ny sæson.

- Seerne synes, hovedpersonerne er spændende, og hele serien er troværdig. Det er vi virkelig glade for. Dermed har vi nået et vigtig mål med at lave en serie fra provinsen i Danmark, som mange bor i, og kender til, siger fiktionschef Katrine Vogelsang.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.