Norskov stopper efter første sæson

For dårlige seertal får TV2 til at trække stikket på tv-serien fra Frederikshavn

Norskovs 10. afsnit blev så det sidste overhovedet. Foto: TV2 <i>Rolf Konow</i>

Norskovs 10. afsnit blev så det sidste overhovedet. Foto: TV2 Rolf Konow

FREDERIKSHAVN:TV 2 er meget tilfreds med den høje kvalitet i politidramaet ’Norskov’. Det lykkedes imidlertid ikke for at få tilstrækkeligt mange seere til at følge tv-serien, og derfor stopper TV 2 udviklingen af sæson 2.

Efter mandagens anmelderroste sæsonafslutning på ’Norskov’ er TV 2 blevet mødt af mange spørgsmål om seriens fortsættelse – og nu er beslutningen taget: ’Norskov’ stopper på TV 2 efter første sæson, og det skyldes seriens seertal på godt 600.000.

- En stor og meget bekostelig fiktionsserie skal ramme meget bredt, og her er et seergennemsnit på 634.000 ikke godt nok. Seertilslutningen og seerandelen har ikke været stigende gennem sæsonen, og i den situation vil vi prioritere andre af de spændende og gode fiktionsprojekter, som er under udvikling hos TV 2 og i produktionsselskaberne. Danske fiktionsserier har samme høje fokus for TV 2 i de kommende år, som det har været tilfældet i rekordåret 2015, siger TV 2s fiktionschef, Katrine Vogelsang.

Ros til alle

Fiktionschefen understreger, at TV 2 har været meget tilfreds med hele produktionen af ’Norskov’, og hun roser manuskriptforfatterne, skuespillerne, produktionsholdet og Frederikshavnsområdet for en stor indsats og opbakning.

Katrine Vogelsang glæder sig over, at ’Norskov’ har haft meget stor interesse på TV 2 PLAY, men hun ærgrer sig samtidig over, at det ikke lykkedes at få flere seere til at følge ’Norskov’ på flow-tv – som fortsat er TV 2-koncernens hovedforretning – på den konkurrenceprægede mandag aften i efteråret.

- Der er mange gode ting at sige om ’Norskov’, som er en anderledes TV 2-serie end vores tidligere politiserier. Nytænkning i udviklingen af serier i høj kvalitet er en vej, vi vil gå videre ud af. Nogle gange vinder man ved at gå nye veje, og andre gange når man ikke i mål. Sådan er vilkårene, når man laver stor fiktion, og det lever vi med, når bare kvaliteten er høj, og serien er helstøbt, som det er tilfældet i ’Norskov’, siger Katrine Vogelsang.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Afsløring: Ansatte risikerede at styrte i døden på kriseramt nordjysk teater
Luk