Norwegian-piloter tæt på strejke

Det kan få betydning for flypassagerer i Aalborg Lufthavn

Arkivfoto <i>Scanpix</i>

Arkivfoto Scanpix

AALBORG:Efter tre måneder med forgæves forhandlinger om en ny overenskomst, kan Norwegians skandinaviske piloter gå i strejke lørdag ved midnat. Det skriver branchesitet Stand By.

For de flypassagerer, som dagligt benytter sig at de to ruter til København og London, som Norwegian flyver fra Aalborg Lufthavn, og som til april udvides til fem ruter, betyder en strejke ombookning af deres rejser.

- Det er klart, at hvis en strejke bliver aktuel, så vil vi tage vare på vores passagerer i forhold til EU-lovgivningen, siger Daniel Kirchhoff, pressekontakt hos Norwegian.

Omkostningerne er for høje

Konflikten, som har stået på i tre måneder, handler om en ny overenskomst for skandinaviske piloter.

- Norwegian mener, at omkostningerne til piloter i Norge, Sverige og Danmark er for høje. Norwegian ønsker at ændre vores arbejdsvilkår med fastfrysning af lønninger, længere arbejdsdage og mere fleksibilitet. Sker det ikke, vil Norwegian forsøge at skille sig af med 200 piloter i Skandinavien, siger Halvor Vatnar, formand i fagforeningen Norwegian Pilot Union til den norske avis VG.

Fra torsdag skal en norsk forligsmand forsøge at løse konflikten, men sker det ikke, går de skandinaviske piloter i strejke.

- Vi er simpelthen ikke konkurrencedygtige, som det ser ud lige nu. Men jeg håber meget, at vi kan finde en løsning, som alle kan blive enige om. Det er absolut hovedfokus lige nu, siger Daniel Kirchhoff.

Tiltro til Norwegian

Salgs- og marketingdirektør i Aalborg Lufthavn, Rikke Mølgaard, ønsker ikke at kommentere på strejken, før den bliver aktuel, men hun oplyser til NORDJYSKE, at hun har stor tiltro til, at Norwegian nok skal løse konflikten.

Sker det ikke, sikrer den føromtalte EU-lovgivningen, at Norwegian skal ombooke alle deres passager til et andet flyselskab, hvis piloterne nedlægger arbejdet.

Norwegian har netop offentliggjort deres 2014-regnskab med 1,6 milliarder norske kroner i underskud.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.