Norwegian står styrket efter gennemført redningsplan

Selskabet vil fremadrettet satse på flyruter fra skandinaviske lande til destinationer i Europa.

Norwegians koncernchef, Jacob Schram, udtrykker tilfredshed med den afsluttede rekonstruktionsproces, som blev igangsat i november sidste år. (Arkivfoto)

Norwegians koncernchef, Jacob Schram, udtrykker tilfredshed med den afsluttede rekonstruktionsproces, som blev igangsat i november sidste år. (Arkivfoto)

OSLO:Redningen af Norwegian er onsdag kommet helt på plads, eftersom selskabet har gennemført den finansielle rekonstruktion, der blev igangsat i november sidste år.

Det oplyser det norske luftfartsselskab i en pressemeddelelse.

Regningsplanen har lettet Norwegian for en stor del af den massive gæld, som selskabet har kæmpet med på grund af coronakrisen.

Pandemien udløste en lang række restriktioner verden over, hvilket har haft store konsekvenser for Norwegian og for flyindustrien generelt.

Den redningsplan, der nu er blevet gennemført, placerer Norwegian et fornuftigt sted, mener Jacob Pedersen, der er aktieanalytiker i Sydbank.

- Den her redningsplan har fået bragt gælden voldsomt ned fra over 80 milliarder norske kroner til et niveau på mellem 16 og 18 milliarder norske kroner, siger han.

Redningsplanen blev først godkendt af en domstol i Irland, hvor en stor del af selskabets gæld er registreret. I starten af april fulgte en domstol i Norge trop.

Ud over at den norske stat tidligere har lovet, at den ville stille et fordelagtigt lån til rådighed på 1,5 milliarder kroner, så har der ifølge Jacob Pedersen også været massiv efterspørgsel på at poste penge i Norwegian fra investorer.

- Der har faktisk været mere interesse for at investere penge, end hvad Norwegian har haft brug for.

Fremadrettet indskrænker selskabet primært sin forretning til flyruter med udgangspunkt i Skandinavien og til destinationer i Europa.

- Det er her, Norwegian historisk set har været stærkest, så ifølge mig er det den eneste rigtige beslutning på nuværende tidspunkt, lyder det var Jacob Pedersen.

Det norske selskab kæmpede allerede inden coronakrisen med en stor gæld, men pandemien var med til at forværre den.

Inden krisen var selskabet omkring 10.000 ansatte, mens man i fremtiden forventer at være en tredjedel.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.