Udland

Norwegian varsler flere køb af problemfyldt flymodel

Det norske lavprisselskab Norwegian er ikke afvisende over for at købe flere Dreamlinerfly af Boeing.

Norwegian varsler flere køb af problemfyldt flymodel

Selv om flyselskabet Norwegian har sendt det ene af sine to moderne Dreamlinerfly fra Boeing til reparation, siger ledelsen i det norske lavprisselskab, at det er "meget sandsynligt", at man vil udvide sin flåde med flere modeller af den problemramte flytype.

- Jeg tror på, at 787'eren er et utrolig godt luftfartøj. Det er endnu bedre, end vi forventede, og brændstofforbruget er lavere, siger administrerende direktør Bjørn Kos i et interview med nyhedsbureauet Reuters.

I lørdags måtte Norwegian sende et Dreamliner-fly på værksted, efter at det har været ramt af en stribe problemer.

Men så snart Boeing har fået styr på Dreamlinerens problemer, er Norwegian parat til at bestille flere Dreamlinere hos flyproducenten.

- Vi tager dem lige så snart, de er klar. Men der vil ikke være nogle Dreamlinere ledige i hverken 2013, 2014 eller 2015, siger Bjørn Kos.

Norwegian regner med at få den Dreamliner, der har været på værksted, på vingerne igen senere i denne uge.

Det norske lavprisselskab har i lang tid satset på de korte og mellemlange distancer og har udvidet antallet af ruter betragteligt.

Men nu fokuserer flyselskabet også på langdistanceruterne, som Norwegian har varmet op til ved at bestille nye store Dreamlinerfly fra Boeing.

Dreamliner-modellen har generelt været lidt af et mareridt for Boeing. 7. januar begyndte et helt nyt, parkeret Dreamliner-fly at brænde i lufthavnen i Boston.

16. januar fik alle Dreamlinere startforbud i USA og Japan, efter at et af flyene måtte sikkerhedslande i Japan på grund af røgudvikling om bord.

12. juli var det højst sandsynligt lithiumbatterier, der drev et system til nødsignaler, som satte ild til et Dreamliner-fly i London-lufthavnen Heathrow.

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.