Nosser for en dag

Kommentar om badmintonskandalen af NORDJYSKEs OL-udsendte

Skandalen omkring de fire doublepar, der ville tabe med vilje, fik stor opmærksomhed onsdag ved OL. Foto: Torben Hansen

Skandalen omkring de fire doublepar, der ville tabe med vilje, fik stor opmærksomhed onsdag ved OL. Foto: Torben Hansen

LONDON:Sporten var ikke i fokus i løbet af onsdagen under badminton-konkurrencerne i Wembley Arena.

I stedet var det skandalen omkring de fire doublepar, der prøvede at tabe med vilje, der fyldte det meste af historien - problemet er, at selv efter en dag, hvor badmintonforbundet for første gang nogensinde har vist noget, der bare minder om en smule mod, så har man stadig svært ved at tro, at det bliver bedre i fremtiden.
Det er meget tydeligt, at beslutningen onsdag om at udelukke de fire par udelukkende blev taget på grund af et enormt politisk pres, der primært er kommet, fordi skandalen har fundet sted under OL, hvor medieopmærksomheden er langt større.
Samtaler med de danske atleter viser, at de overhovedet ikke er overraskede, for de ser det samme ske ved samtlige Super Serie-turneringer over hele verden. De er i stedet overraskede over to ting - at kineserne og de øvrige par denne gang gjorde det så åbenlyst i stedet for at skjule det, som de plejer - og at forbundet denne gag har valgt at skride ind, for det gør de ellers aldrig.
- Ja, jeg er overrasket, for normalt er de nogen... - ja, jeg sagde ikke ordet, men i ved, hvad jeg mener, sagde den aalborgensiske herresingle Jan Ø. Jørgensen, da han blev konfronteret med beslutningen.

Vil ske igen

Det politiske pres på grund af den megen negative medieopmærksomhed blev endnu mere tydeligt, da den danske formand for BWF, Thomas Lund, under onsdagens pressemøde sagde, at det ikke var et problem, man ellers havde lagt mærke til.

Det er samme mand, der under seneste udgave af Denmark Open udtalte, at man havde nedsat en arbejdsgruppe til at se nærmere på problemet. Så klinger dagens konstante roser af gruppespilsformatet en anelse hult.
Det er netop det format, der allerede inden OL havde fået flere spillere til at advare imod, at der ville opstå problemer - netop fordi atleterne ser disse situationer ved turneringer over hele verden.
Hvis tre kinesiske par er kommet i semifinalerne i en disciplin, så får det ene par besked på at tabte hurtigt, så det andet par kan være udhvilede til finalen.
- Det er helt organiseret, siger den den nordjyske mixeddouble-spiller Christinna Pedersen.
Så forbundet står med et massivt pres på sig, for hvis der ikke sker noget, når situationen finder sted igen ved de næste Super Serie-turneringer, så har de netop bevist, at de kun har nosser, når verdenspressens øjne for alvor er samlet under et OL.

Synd for atleterne

Jan Ø. Jørgensen udtalte onsdag, at han synes det var synd for de otte spillere, der nu er smidt ud. - Don’t hate the player - hate the game, sagde han med henvisning til, at der dels er tale om et resultat af gruppespilsformatet, og fordi spillerne nok ikke selv er herre over deres skæbne.

At ideen i stedet stammer fra skruppelløse trænere og ledere, hvis arbejde det er, at sikre et maksimalt antal medaljer til landet.
Her har vi de personer, der i virkeligheden bør straffes - det bliver bare svært at bevise.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.