Novo begynder året med stort overskud

Novo fik fremgang i overskud og omsætning i første kvartal, og det skrider hurtigere frem med ny insulin.

Den danske medicinalgigant Novo Nordisk kom ud af årets første kvartal med et resultat før skat på 8,3 milliarder kroner mod 7,8 milliarder kroner i samme periode året før, oplyser koncernen til fondsbørsen.

Omsætningen landede på 20,3 milliarder kroner mod 19,9 milliarder kroner i samme periode året før. Resultatet af den primære drift steg med 15 procent målt i lokale valutaer.

Administrerende direktør Lars Rebien Sørensen er tilfreds.

- Vi er glade for at kunne fastholde vores forventninger til væksten i resultat af primær drift for 2014 trods en udfordrende start på året og lavere forventninger til salgsvæksten, siger han i en kommentar til regnskabet.

For hele året nedjusterer Novo Nordisk forventningerne til salget. Målt i lokal valuta ventes væksten i salget nu at stige med syv til 10 procent, mens forventningerne til væksten af den primære drift fastholdes på omkring 10 procent.

I danske kroner forventer Novo Nordisk en fremgang på 2,5 til 5,5 procent mod tidligere 4,7-7,5 procent.

Samtidig melder koncernen om, at det kliniske studie af insulinet Tresiba skrider hurtigere frem end planlagt, fordi det går stærkere med at rekruttere patienter til det såkaldte Devote-studie.

I starten af 2013 pålagde de amerikanske sundhedsmyndigheder Novo at gennemføre et nyt studie af insulinen, hvor især den langsigtede risiko på hjerte-kar skulle studeres.

Novo-boss Lars Rebien Sørensen glæder sig over, at det skrider hurtigere frem med insulinen.

- Vi glæder os over udviklingen for Tresiba i vigtige markeder og over den hurtige rekruttering til Devote-studiet, som giver os mulighed for at fremrykke tidsplanen for interimanalysen og en potentiel lancering i USA, siger han i fondsbørsmeddelelse.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst