Novo-boss forklarer kronprins-exit: Ville have mit job

Skuffelse får vice-topchef i Novo Nordisk til at takke af, lyder forklaring fra topchefen.

Viceadministrerende direktør i Novo Nordisk Kåre Schultz stod til at miste en del af sine opgaver i virksomheden og kunne desuden se, at der vil gå flere år, før stillingen som topchef bliver ledig.

Det er årsagen til Kåre Schultz' overraskende exit fra medicinalgiganten, forklarer Lars Rebien Sørensen, administrerende direktør i Novo Nordisk.

- Det er ikke nogen hemmelighed, at Kåre Schultz havde set frem til at overtage min stilling, siger Lars Rebien Sørensen torsdag ifølge Ritzau Finans om baggrunden for Kåre Schultz' fratrædelse.

Desuden stod Kåre Schultz desuden til at miste sin position som koncerndriftsdirektør.

Lars Rebien Sørensen henviser til forklaringen i årsregnskabet om, at bestyrelsen har ønsket større synlighed vedrørende lanceringer af store lægemidler på væsentlige markeder.

Derfor har selskabet løftet flere opgaver til koncerndirektionsniveau.

- I den forbindelse forsvinder jobbet som koncerndriftsdirektør. Og Schultz ønsker ikke at få reduceret sit ansvar og har derfor besluttet at forlade selskabet, sagde Lars Rebien Sørensen.

Selv bliver Lars Rebien Sørensen hos Novo som administrerende direktør, indtil han nærmer sig tidspunktet, hvor hans kontrakt udløber i 2019.

- Jeg tror, at man skal se det som resultatet af en meget grundig gennemgang fra bestyrelsen i lyset af, at jeg har indtil 2019.

- Bestyrelsen er nået til den konklusion, at givet vores momentum har de ønsket mere visibilitet og indsigt i driften, lanceringerne og, hvordan vi gør det på de forskellige markeder samt i produktionen. Det har været dens motivation, siger topchefen.

Nyheden om, at Novo Nordisk mister sin kronprins, blev offentliggjort i forbindelse med selskabets kvartalsregnskab torsdag morgen.

- Bestyrelsen har besluttet, at Lars Rebien Sørensen forbliver på posten som administrerende direktør, indtil han nærmer sig tidspunktet, hvor hans kontrakt udløber i 2019.

- Som følge af ændringerne har viceadministrerende direktør Kåre Schultz besluttet at forlade Novo Nordisk med øjeblikkelig virkning, skriver Novo Nordisk i regnskabet.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.