Novo bygger milliardfabrik - forventer at skabe 100 job

Den danske medicinalkoncern skal til at bygge en ny fabrik i Kalundborg, hvor der bliver skabt 100 nye job.

Novo Nordisk har et godt øje til Kalundborg, hvor medicinalkoncernen nu investerer 1,5 milliarder kroner i en ny fabrik på 7500 kvadratmeter.

Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse mandag.

Investeringen vurderes at ville skabe 100 nye produktions- og ingeniørjob i Kalundborg på Nordvestsjælland, hvor Novo Nordisk i forvejen beskæftiger over 2800 medarbejdere.

- Investeringen i Kalundborg understreger vores langsigtede ambition om at skabe og fastholde arbejdspladser i Danmark.

- Alene i år forventer vi, at Novo Nordisk vil skabe omkring 250 nye arbejdspladser i Kalundborg, og vi er altid på jagt efter dygtige og veluddannede medarbejdere, siger Henrik Wulff, der er direktør for Novo Nordisks globale produktion, i pressemeddelelsen.

Første spadestik bliver taget mandag 4. maj, og fabrikken forventes at være godkendt og i fuld drift i 2020.

Fabrikken skal producere lægemiddelstoffer til blødermedicinen Novoseven samt fremtidige lægemidler til behandling af blødersygdomme.

Det er ingeniørvirksomheden NNE Pharmaplan, der er blevet valgt som partner til byggeriet af den nye fabrik i Kalundborg.

NNE Pharmaplan skal stå for projektering af hele projektet med ansvar for projektledelsen i tæt samarbejde med Novo Nordisk fra start til slut.

- Vi er stolte over at varetage opgaver som denne med en høj teknisk kompleksitet og afgørende strategisk betydning for en af vores vigtigste kunder, hvor vifor alvor kan demonstrere vores unikke indsigt i medicinalindustrien og farmaceutisk produktion, siger Bo Nagel-Harvig, regionschef i Nordeuropa, i en pressemeddelelse.

I forvejen Novo Nordisk en del aktiviteter i Kalundborg.

Selskabet har således en fabrikspark i området, som blev grundlagt i 1969. Den er Novo Nordisks største med et samlet areal på 1.000.000 kvadratmeter, svarende til 140 fodboldbaner.

Siden 1999 har Novo Nordisk investeret løbende i anlægget og skabt over 1600 nye job, oplyser medicinalkoncernen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.