Novo sætter hårdt ind for at overtage belgisk firma

Den danske medicinalkæmpe gør kur til et biotekselskab, der ifølge Reuters tidligere har givet Novo en kurv.

Novo Nordisk sigter efter at overtage det belgiske biotekselskab Ablynx, der arbejder på samme område som Novos biofarmaforretning.

Derfor har Novo Nordisk budt samlet 2,6 milliarder euro for det belgiske selskab. Det svarer til 19,4 milliarder kroner.

Det skriver Ritzau Finans på baggrund af en meddelelse fra medicinalselskabet mandag morgen.

Novo foreslår nu at betale op til 30,50 euro per aktie for Ablynx, hvoraf de 28 euro er direkte betaling, mens de sidste 2,50 euro per aktie er såkaldte betingede vederlagsrettigheder.

Buddet er dermed markant højere end Ablynx' aktuelle markedsværdi. Ifølge Ritzau Finans sluttede aktien fredag i 21,20 euro.

Så Novo Nordisk tilbyder altså aktionærerne i det belgiske selskab en præmie på 43 procent.

Novo Nordisk forsøgte i begyndelsen af december at overtale Ablynx-bestyrelsen til, at det var en god idé at lade sig sælge til det danske selskab.

Men uden held, fremgår det af pressemeddelelsen, som mere end antyder, at Novo Nordisk er ude i et såkaldt fjendtlig overtagelsesforsøg.

- Novo Nordisk ærgrer sig over, at Ablynx' bestyrelse indtil videre har afvist at deltage i nogen diskussioner, på trods af de forslag der er blevet fremsat, hedder det.

Novo Nordisks administrerende direktør, Lars Fruergaard Jørgensen, har så sent som 5. januar bedt om et møde med Ablynx, men det er blevet afvist.

Ablynx er stærke inden for biofarma. Det er et område, som Novo Nordisk også arbejder med, og hvor man gerne vil styrke sin position.

Tanken er at bevare Ablynx' nuværende forskningscenter i den belgiske by Ghent og udnytte Novo Nordisks økonomiske muskler og globale netværk til at udvikle forretningen yderligere.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.