Sukkersyge

Novo Nordisk er kommet tættere på slankemiddel

Svært overvægtige diabetikere tabte sig i gennemsnit seks procent med behandling af Novos Victosa, viser test

Fedtet raslede af de overvægtige, som deltog i forsøget med Victosa, som kan blive Novos næste guldæg.

Fedtet raslede af de overvægtige, som deltog i forsøget med Victosa, som kan blive Novos næste guldæg.

KØBENHAVN:Det kan gå hen og blive et af de nye guldæg i reden hos Novo Nordisk. I hvert fald er de længe ventede resultater for testen af Novo Nordisks Victosa som slankemiddel til diabetikere positive.

846 overvægtige eller svært overvægtige type 2-diabetikere har deltaget i det såkaldte Scale Diabetes-studie af Victoza.

Ifølge Novo Nordisk tabte deltagerne, som i gennemsnit vejede 106 kilo ved indgangen af studiet, sig i gennemsnit seks procent ved behandling med 3 mg Victoza over 56 uger.

Patienter, som blev behandlet med 1,8 mg-doser Victosa, tabte sig fem procent i samme periode.

Til sammenligning tabte patienterne i placebo-gruppen - det vil sige uden behandling med Victoza - sig kun to procent over de 56 uger.

- Vi er glade for resultatet af dette studie og ser frem til at få resultaterne fra de to sidste studier i Scale programmet, siger Novo Nordisks koncernforskningsdirektør, Mads Krogsgaard Thomsen, i en fondsbørsmeddelelse.

Han siger, at det ifølge studiet er muligt for patienter med type 2-diabetes at opnå både vægttab og god blodsukkerregulering med en og samme behandling.

- Vægtregulering er ofte en større udfordring for denne patientgruppe, og der er behov for nye og effektive behandlingsmuligheder, siger han.

Liraglutid er et lægemiddel til behandling af type 2-diabetes, som Novo Nordisk sælger i Japan under navnet Victosa. Midlet undersøges for sin positive effekt på vægttab hos diabetikerne.

Novo Nordisk forventer at afslutte de to resterende fase 3a-studier i programmet medio 2013.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst