Novo Nordisk klar med nyt insulin i Europa

Sejr for Novo Nordisks nye insulinprodukt - nederlag til Lundbecks alzheimermiddel i Europa

KØBENHAVN:De europæiske sundhedsmyndigheder (EMA) anbefaler en godkendelse af Novo Nordisks langtidsvirkende insulin Tresiba i Europa, oplyser Novo Nordisk.

Tresiba er den danske medicinalgigants nye væksthåb. Medikamentet skal tage kampen op om sukkersygepatienterne med franske Sanofis helt store blockbuster, Lantus.
Den positive anbefaling omfatter også midlet Ryzodeg, der er et kombinationsprodukt af insulin Degludec og den hurtigvirkende insulin Aspart.
Novo-aktien har reageret positivt på nyheden og er steget 1,9 procent til kurs 967,50 kroner.
- Vi er meget glade for de positive udtalelser, og vi ser frem til, at vi forhåbentlig snart kan stille Tresiba og Ryzodeg til rådighed for mange diabetikere i Europa, siger Novo Nordisks forskningsdirektør, Mads Krogsgaard Thomsen, i en meddelelse til Fondsbørsen.

Venter på EUs grønne lys

Novo Nordisk venter at modtage den endelige markedsføringstilladelse fra EU-Kommissionen inden for to måneder.

Derefter skal pris- og tilskudsforhandlinger falde på plads. Novo Nordisk regner med at lancere Tresiba på en række europæiske markeder i begyndelsen af næste år.
Ryzodeg ventes på nuværende tidspunkt at blive lanceret omkring et år efter det lovende Tresiba på de respektive markeder.

Trist nyt for Lundbeck

Mens Novo Nordisk fejrer triumfer, er der trist nyt til medicinalkoncernen Lundbeck.

De europæiske sundhedsmyndigheder afviser at godkende Lundbecks alzheimermiddel Acrescent, der er en kombination af de eksisterende midler Memantine og Donepezil.
Komitéen afviser midlet med den begrundelse, at kombinationsbehandlingen ikke giver en tydelig fordel ifølge de studier, Lundbeck har fremvist.
/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.