Novo Nordisk sender C20 til vejrs til ny rekord

En god nyhed fra Novo Nordisk har været med til at trække C20 Cap-indekset op i højeste niveau nogensinde.

Der bliver købt aktier i stor stil på den københavnske fondsbørs, hvor Novo Nordisk fredag har været med til at sende det danske C20 Cap-indeks op i sit højeste niveau nogensinde.

Indekset over de 20 eliteaktier herhjemme er således steget til over indeks 900, hvilket er første gang i indeksets historie, skriver Ritzau Finans.

Det er især en stigning på omkring fem procent hos Novo Nordisk, der har været med til at trække indekset det sidste stykke op til det aktuelle, rekordhøje niveau.

Derudover sender stigningen Novo Nordisk-aktien op i 312 kroner, som er det højeste niveau nogensinde. Det gør samtidig selskabet omkring 30 milliarder kroner mere værd.

Medicinalgigantens aktier er i høj kurs efter en meddelelse om, at fase 2-studiet af en tabletbaseret behandling af diabetes 2 er faldet succesfuldt ud til gavn for selskabet.

Før Novo Nordisk kom med sin meddelelse om studiet, lå indekset stort set uændret i forhold til torsdagens lukkeniveau.

Men da Novo Nordisk er den aktie, der vægter mest i C20 Cap-indekset, vil nyheder om medicinalkoncernen oftest være med til at påvirke retningen for hele indekset, og det har også vist sig fredag eftermiddag.

Ved 14.25-tiden stiger indekset omkring en procent, som sender det op i niveau 906,97.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.