Novo Nordisk skærer 1000 stillinger - heraf 500 i Danmark

Nedskæringer i Novo Nordisk er nødvendige for at sikre balance mellem indtægter og udgifter, siger topchef.

Novo Nordisk HQ Foto: Free/Per Fledelius

Novo Nordisk HQ Foto: Free/Per Fledelius

Udfordringer på især det amerikanske marked til næste år får insulingiganten Novo Nordisk til at reducere medarbejderstaben med 1000 ansatte. Det oplyser selskabet i en meddelelse. Omkring 500 stillinger nedlægges i Danmark.

- Dette er et af flere tiltag, der er iværksat for at reducere driftsomkostningerne som følge af den udfordrende konkurrencesituation, virksomheden står overfor i 2017, navnlig i det store amerikanske marked, lyder det i meddelelsen.

Der skal især fyres ansatte inden for forskning og udvikling samt stabsfunktioner i hovedkvarteret.

Afgående topchef Lars Rebien Sørensen, der fra 1. januar næste år afløses på posten af Lars Fruergaard Jørgensen, beklager over for medarbejderne:

- Vi er imidlertid kommet til den konklusion, at det er nødvendigt for at sikre, at vi har en bæredygtig balance mellem indtægter og udgifter, siger han.

- I den nuværende situation er vi nødt til at prioritere investeringer i vigtige produktlanceringer, som vil bringe innovation til patienter og drive vores fremtidige vækst, tilføjer Lars Rebien Sørensen i meddelelsen.

De ansatte, som er berørt af nedskæringerne, ventes at få besked i løbet af de næste to måneder.

De senere år er Novos salg i Nordamerika steget markant. Men øget konkurrence og udsigt til de første typer kopimedicin på markedet fik for nylig Novo Nordisk til at varsle om potentielt faldende priser i USA.

I alt har Novo Nordisk omkring 42.300 stillinger i virksomhedens globale organisation.

Den danske virksomhed omsatte for 54,7 milliarder kroner i første halvår 2016. Efter alle regninger var betalt, blev det til et nettoresultat for diabetesgiganten fra Bagsværd på 19,4 milliarder kroner.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.