Novo vil lukke forskningsprojekter uden udsigt til tilskud

Forskning og udvikling rammes i sparerunde i Novo Nordisk. Især lukkes projekter uden udsigt til tilskud.

Ledelsen i Novo Nordisk benytter en nedskæringsrunde til at lukke ned for projekter, som ikke har udsigt til at blive til produkter på hylden med høj indtjening.

Det siger topchef Lars Rebien Sørensen, efter udmeldingen om at der skal skæres 1000 stillinger i den danske medicinalgigant.

- Inden for forskning og udvikling er vi nødt til at prioritere projekter for fremtiden, som giver større mulighed for, at vi kan få tilskudsberettigelse til vores medicin.

- Derfor har vi valgt at skære visse projekter væk, hvor vi har vurderet, at det kan være svært for os at få tilskudsberettigelse i eventuelt nye produkter, der kommer ud af det, siger han.

Det er på det vigtige amerikanske marked, at der er skrappe krav til, hvilke tilskud fra sygeforsikringen forbrugeren kan få til at købe medicin.

- Vi er nødt til at prioritere inden for vores forsknings- og udviklingsportefølje, således at vi kun prioriterer de projekter, der har den højest mulige innovationsværdi.

- For vi kan se, at det i stigende grad vil blive vanskeligere at opnå tilskud til projekter, som blot er forlængelser af de produkter, vi har på markedet eller er ved at sende på markedet, siger Lars Rebien Sørensen.

Novo Nordisk skal nu i gang med forhandlinger med fagforeningsrepræsentanter om afskedigelserne.

- Vi har selvfølgelig en idé om, hvor det vil ske, men vi skylder vores medarbejdere og fagforeningerne at diskutere det med dem først, siger Lars Rebien Sørensen.

Nedskæringerne vil ramme forsknings- og udviklingsenheder herhjemme samt stabsfunktioner i hovedkvarteret i Bagsværd. I alt skal 500 af de nedlagte stillinger findes i Danmark, mens resten skal findes i de globale kommercielle organisationer.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.