Novos kronprins vil hellere stoppe end være evig toer

Det tjener mine egne interesser bedre at forlade Novo Nordisk, siger afgående viceadministrerende direktør.

Det er i egen interesse, at Novos toer, Kåre Schultz, nu stopper som viceadministrerende direktør og ansvarlig for Novo Nordisks drift. Det siger han til Ritzau Finans.

- Hvis der er en situation, hvor Lars Rebien Sørensen fortsætter frem mod 2019, så er det, givet den alder jeg har, ikke særligt sandsynligt, at jeg ville være den oplagte kandidat til at afløse Lars Rebien.

- Dermed mener jeg, at det tjener mine egne interesser bedre ved at forlade Novo Nordisk, siger Kåre Schultz, der er født i 1961.

Ifølge Novo Nordisks topchef Lars Rebien Sørensen skyldes Kåre Schultz' overraskende exit, at han stod til at miste sine opgaver som koncerndriftsdirektør, og at bestyrelsen havde besluttet, at Lars Rebien Sørensen bliver på topposten frem til 2019.

Dermed er der lange udsigter til, at selskabets nummer to ville kunne træde det sidste skridt op ad rangstigen.

Selv siger Kåre Schultz, at han ikke har haft specifikke forventninger til, hvornår bestyrelsen ville finde tiden moden til at skifte ud på posten som administrerende direktør.

- Men det er klart, at når man sidder i topledelsen, så vil det altid være sjovt at blive forfremmet til administrerende direktør. Men det er ikke sådan, at jeg har gået og håbet på, at det skete på et bestemt tidspunkt, siger Kåre Schultz.

Han er endnu ikke klar til at melde ud om sin fremtid.

- Jeg håber at fortsætte en aktiv ledelseskarriere, og ellers har jeg ingen specifikke kommentarer til det, siger han.

Nyheden om, at Novo Nordisk mister sin kronprins, blev offentliggjort i forbindelse med selskabets kvartalsregnskab torsdag morgen.

- Bestyrelsen har besluttet, at Lars Rebien Sørensen forbliver på posten som administrerende direktør, indtil han nærmer sig tidspunktet, hvor hans kontrakt udløber i 2019.

- Som følge af ændringerne har viceadministrerende direktør Kåre Schultz besluttet at forlade Novo Nordisk med øjeblikkelig virkning, skriver Novo Nordisk i regnskabet.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.