Novos salg af insuliner stiger støt

Langtidsvirkende insulin og middel mod fedme. skal skæppe i kassen hos Novo Nordisk i fremtiden.

Novos salg af insuliner stiger støt

Medicinalgiganten Novo Nordisk forbedrede sit overskud før skat med 28 procent i årets første kvartal i forhold til perioden året før. Samlet landede Novo på et overskud før skat på 7,77 milliarder kroner.

I samme periode omsatte koncernen for små 20 milliarder kroner, hvilket er en stigning på 13 procent i forhold til perioden i 2012.

- Vi er glade for det stærke salg i første kvartal af 2013, som er drevet af vores portefølje af moderne insuliner og Victoza, siger koncerndirektør Lars Rebien i en kommentar til regnskabet.

Victoza er et middel mod sukkersyge, men Novo Nordisk satser nu også på at få midlet godkendt til behandling af fedme. Forsøg har hidtil vist, at overvægtige og svært overvægtige type 2-diabetikere efter behandling har tabt sig seks procent.

Medicinalgiganten forventer at kunne sende ansøgninger senere på året om godkendelse af Victoza til fedmebehandling på de store globale markeder. Og lykkes det, vil Novo blive det første farmaselskab i nyere tid, der lancerer et nyt fedmemiddel globalt.

Det vurderes, at en godkendelse af Victoza som et middel mod fedme i stedet for en operation vil kunne åbne et nyt milliardmarked for Novo Nordisk. En behandling ventes at koste over 100 kroner om dagen.

Samtidig forventer Lars Rebien sig meget af den nye insulin Tresiba, som er insulin med "ultralang virkningsvarighed".

- Vi har lanceret Tresiba i en række lande og glæder os over, at de første tilbagemeldinger fra patienter og læger er lovende, siger koncerndirektøren.

Den nye insulintype er allerede på hylderne i Danmark, Storbritannien og Japan. Amerikanerne har dog bedt Novo Nordisk om et "et dedikeret hjerte-kar-studie", før ansøgningerne om registrering af midlet kan behandles færdigt.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.