Nordjylland

NT-plan vækker oprør

Tager millioner fra små kommuner og giver dem til Aalborg

Arkivfoto: Lars Pauli

Arkivfoto: Lars Pauli

NORDJYLLAND:Otte af de 11 nordjyske kommuner får i fremtiden færre penge fra den kasse, hvorfra man fordeler billetindtægter fra NT’s passagerer. Det er resultatet af en ny beregningsmodel, der er kommet bag på flere nordjyske borgmestre.

- Det er ikke i orden, at vi skal indarbejde så store budgetændringer, uden at vi har haft mulighed for at tage højde for det, siger borgmester Mikael Klitgaard (V), Brønderslev, der får 1,4 million kroner mindre end forventet.

Princippet i NT er, at kommuner får penge til at drive deres busruter ud fra antallet af passagerer, der benytter de pågældende ruter. Et beløb, der tidligere er blevet udregnet ved, at NT foretog stikprøvetællinger af rejsende i busserne i uge 40. Med indførelse af rejsekortet har NT fået en mere præcis viden om, hvordan passagerindtægterne fordeler sig, og det giver Aalborg Kommune ekstra 12,9 millioner kroner, mens f.eks. Hjørring får 2,5 millioner kroner mindre.

Bestyrelsesformand i NT er Aalborgs borgmester Thomas Kastrup-Larsen (S):

- Når nogen hæver flaget og melder ud, som det sker her, så lytter vi jo. Jeg tror, at vi kan få tingene til at falde på plads på en ordentlig måde, når vi får fakta på bordet.

Han er indkaldt til møde mandag aften med formandskabet i det fælles kommunekontaktråd.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.