NT spinder guld på togkollaps

Passagerantallet fordoblet på rute mellem Aalborg og Frederikshavn

Der har været masser af passagerer i busserne i forbindelse med togproblemerne i Vendsyssel. Foto: Peter Broen <i>Peter Broen</i>

Der har været masser af passagerer i busserne i forbindelse med togproblemerne i Vendsyssel. Foto: Peter Broen Peter Broen

VENDSYSSEL:Mens togstrækningerne i Vendsyssel har været lagt øde, så har det regionale trafikselskab, NT, nærmest spundet guld på uheldet.

NT har oplevet en kraftig vækst i passagerantallet på deres busforbindelse mellem Aalborg og Frederikshavn - rute 973 X.

- Vi er gået fra 17. 000 i oktober sidste år, til 35.000 i oktober i år. Det er jo over en fordobling, så vi kan selvfølgelig godt mærke at togene ikke kører, siger Ole Schleemann, der er underdirektør i NT.

Rejseafstanden er også steget

Det er primært på ruten mellem Aalborg og Frederikshavn, at NT har kunnet mærke en effekt.

- Til daglig er det en rute, der kræver et tilskud for at løbe rundt. Men i den her situation har der været et fornuftigt forhold mellem indtægter og udgifter, siger Ole Schleemann.

Han har dog endnu intet bud på, hvordan den økonomiske afsmitning af bro-påsejlingen kommer til at se ud for NT.

Udover de flere passagerer så oplever trafikselskabet i øvrigt også, at den gennemsnitlige rejseafstand på ruten er steget fra 38 kilometer - til 43.

- Når folk rejser længere, så lægger de flere penge i bussen. Og det er jo også med til at gøre regnestykket bedre.

Ikke tilbage til tog uden kamp

Udsigterne til en genåbning af togdriften er stadig uklar, men NT forventer, at antallet af passagerer, der søger tilbage til togene, vil være markant.

- Vi er meget spændte på at se på udviklingen, men forventer et fald, når togene begynder at køre igen.

NT har dog ikke tænkt sig at sende passagerne tilbage i togene uden kamp. De nyvundne passagerer er derfor på det seneste blevet forkælet med nye busser på strækningen, kortere rejsetid - samt gratis kaffe og internet i på busserne.

- Jeg tror da, at der er nogle, som ikke har været opmærksomme på bussen før, der er blevet det nu. Og de vil givetvis blive ved med at bruge bussen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.