Nu begynder sag om voldtægt af steddatter

Nordjyde tiltalt for voldtægt af steddatter og vold mod to andre små børn. Han står til minimum 4 års fængsel.

Nu begynder sag om voldtægt af steddatter

En 57-årig nordjyde skal fredag og de følgende uger over for tre dommere og seks nævninge forsvare sig mod grove anklager om seksuelt overgreb mod sin steddatter og vold mod to andre børn.

Sagen kører ved Retten i Aalborg, og anklagemyndighedens beslutning om at føre sagen for et nævningeting betyder, at man vil gå efter mindst fire års fængsel til den 57-årige mand.

Det gruopvækkende anklageskrift i sagen afslører, at manden ifølge anklagemyndigheden gennem knap syv år gentagne gange har forulempet sin steddatter seksuelt.

Overgrebene begyndte i 2003, da pigen blot var fem år gammel, og fortsatte frem til 2010, men allerede inden da havde den 57-årige mand ifølge anklageskriftet i sagen forulempet en dreng i femårsalderen.

Det skete ifølge anklageskriftet tilbage i 1999-2000, hvor manden angiveligt bandt drengen fast til en stol.

Den fastbundne dreng blev herefter slået 10-15 gange med flad hånd, indtil han sank sammen, og da rebene blev løsnet, fik drengen endnu et slag, så han faldt ned på gulvet.

Hermed var dette brutale overfald dog ikke forbi. Mens drengen lå på gulvet, slog manden ham nemlig ifølge anklageskriftet med en halvanden meter lang træpind.

Også steddatteren og et andet barn har ifølge anklageskriftet været offer for mandens vold.

Mandens relation til drengen og det andet barn fremgår ikke af anklageskriftet. Dog tyder det på, at børnene har befundet sig i mandens hjem, idet de ifølge anklagemyndigheden er blevet udsat for vold ugentligt over 11 år.

De seksuelle overgreb mod pigen og volden mod de tre børn er foregået på de adresser i Vesthimmerland, hvor manden har boet i perioden 1999 til 2010.

I forbindelse med overgrebene mod pigen har anklagemyndigheden valgt at rejse tiltale for voldtægt.

Den tiltalte har angiveligt brugt vold og trusler om vold i forbindelse med overgrebene, hvor den lille pige blandt andet blev tvunget til at tage tøjet af og fik holdt sine arme fast.

Der ventes dom i sagen den 29. juni.

/ritzau/