Nu bliver du filmet hvis du brokker dig over p-bøden

Datatilsynet giver Aarhus Kommune lov til at udstyre deres cityassistenter med kropskamera

Parkeringsvagter eller cityassistenter i Aarhus Kommune vil fremover have monteret et kropskamera i venstre brystlomme. Foto: Aarhus kommune

Parkeringsvagter eller cityassistenter i Aarhus Kommune vil fremover have monteret et kropskamera i venstre brystlomme. Foto: Aarhus kommune

AARHUS:Hører du til en af dem, som ofte vender tilbage til bilen med en lille hilsen i forruden. Så vil du måske opleve, at parkeringsbødens afsender nu har fået monteret et lille kropskamera på venstre brystlomme.

Det nye tiltag skal skabe større tryghed og sikkerhed for parkeringsvagterne, når de går rundt i byens gader. Det kommer i kølvandet på flere år med et stigende antal ubehagelige konfrontationer, som medarbejderne har oplevet.

Forebyggende effekt

Håbet er, at de synlige kameraer kun sjældent skal i brug, men deres tilstedeværelse skal have en forebyggende effekt, fortæller rådmanden for teknik og miljø, Bünyamin Simsek (V).

- Vores medarbejdere oplever, at voksne mennesker opfører sig uacceptabelt og til tider på et niveau, hvor der også er trusler. Det er naturligvis med til at belaste deres arbejdsmiljø. Det vil vi ikke acceptere, siger Bünyamin Simsek til DR P4 Østjylland.

Kamera fik folk til at køle ned

Jytte Dahl Andersen er en af de cityassistenter, som fremover skal have et kamera med på jobbet.

Hun synes, det er sørgeligt, at det skal være nødvendigt med overvågning, men håber det kan være med til at nedtrappe konflikter.

- Jeg har allerede hørt et par positive meldinger fra kollegaer, hvor borgere har været ved at hidse sig op, men hurtigt blev kølet ned igen, da de så kameraet, fortæller hun.

Kameraet filmer i princippet hele tiden, men optagelserne bliver udelukkede gemt med to minutter tilbagevirkende kraft fra det øjeblik, parkeringsvagten aktiverer det.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.