Nu bliver Totalkredit mødt med bødekrav i bidragssag

Anklagemyndigheden i København har rejst tiltale mod Totalkredit, som anklages for at vildlede sine kunder.

Logo i sort Foto: Free/Totalkredit As Skal Nævnes Som Kilde

Logo i sort Foto: Free/Totalkredit As Skal Nævnes Som Kilde

Anklagemyndigheden ved Københavns Politi har rejst tiltale mod kreditforeningen Totalkredit for vildledende reklame, oplyser Forbrugerombudsmanden.

Det er Forbrugerombudsmanden, der på vegne af anklagemyndigheden møder i sager om overtrædelse af markedsføringsloven.

I forrige uge var det fremme, at Forbrugerombudsmanden havde meldt Totalkredit til politiet. Anmeldelsen gik på, at Totalkredit på sin hjemmeside gav indtryk af, at ydelsen på fastforrentede obligationslån var uforanderlig.

Men selv om renten er fast, så kan kreditforeningen ændre på den såkaldte bidragssats. Dermed ændres den pris, som kunden skal betale.

Forbrugerombudsmanden vurderer, at det er i strid med markedsføringsloven, og vil have selskabet idømt en bøde. Hvor stor bøden skal være, har man ikke lagt sig fast på.

Hos Totalkredit har man erkendt, at man er gået over stregen.

- Vi er enige i, at de konkrete formuleringer har kunnet misforstås. Det var en fejl, og det beklager vi. Så snart vi blev opmærksomme på fejlen, rettede vi den, lød det i forrige uge fra direktør Camilla Holm.

Det er anklagemyndigheden ved Københavns Politi, der har behandlet sagen. Og her har man altså vurderet, at der er tale om overtrædelse af markedsføringslovens paragraf 3. Dermed er anklagemyndigheden på linje med Forbrugerombudsmanden.

I de senere år har flere realkreditinstitutter hævet bidragssatserne. Låntagerne har følt sig som gidsler, da det i praksis er vanskeligt at komme ud af et kreditforeningslån på grund af omkostningerne.

Utilfredsheden førte til dannelsen af foreningen Fair Bidragssats og forummet consum.dk. Sidstnævnte formåede i februar at få valgt seks af sine medlemmer til Nykredits repræsentantskab i Syd- og Sønderjylland.

Nykredit-koncernen ejer både Nykredit og Totalkredit.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.