Aalborg

Nu er broarbejdet i gang

Men den nye cykel- og gangbro over Limfjorden kan først tages i brug i slutningen af 2016

3
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Tavlen her dokumenterer, at projektet har været længe undervejs. Men nu er det virkelighed - broen bliver til noget. Foto: Henrik Bo

AALBORG:Den ny cykel- og gangbro over Limfjorden trænger sig for alvor på.

Mandag gik arbejdet i gang med de indledende manøvrer ved jernbanebroen, der skal bære den ekstra bro på siden, og det ventes, at arbejdet skrider hastigt fremad hen over efteråret.

Men selv om det meste af broen når at blive monteret i år, er der lange udsigter til, at den bliver taget i brug. Banedanmark skal nemlig skifte den motor, der trækker broens klapfag, og det arbejde kan først komme i gang om et års tid.

Søfartsstyrelsen vil ikke tillade, at broen er lukket ned i længere tid i sejlersæsonen 2016. Motoren er ikke ikke det eneste, der skal skiftes. Samtidig skal Banedanmark også udføre nogle reparationer.

Når broen engang står klar til brug - formentlig i slutningen af 2016 - bliver den to meter bred og har plads til fodgængere og cyklister. Den har dog ikke en bredde, som er nok til at kunne opfylde kravene til en officiel cykelsti.

Broen har været længe undervejs, og problemerne har fulgt projektet næsten fra dag et.

Tidligere var det især økonomien, der var lige ved at tage livet af projektet, men med en bevilling på 15 mio. kr. fra Folketinget og 10 mio. kr. fra Aalborg Kommune er der sikret fast bund under projektet.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.