Nu er der 40 ghettoområder i Danmark

Ghettoerne spreder sig i Danmark og findes nu også i byer som Aabenraa og Thisted.

Nu er der 40 ghettoområder i Danmark

Der er kommet ni nye udsatte boligområder på den såkaldte ghettoliste, så der nu er i alt 40 officielle ghettoer i Danmark.

To boligområder er derimod røget af ghettolisten i forhold til sidste år - det gælder blandt andet Blågården i København.

- Vi må være ærlige og sige, at der er store udfordringer i en del af vores store boligområder.

- Men jeg er glad for, at vi sammen med De Konservative og Liberal Alliance har fundet en model, hvor vi ikke bruger fem år gamle tal til at udpege problemerne, siger minister for by, bolig og landdistrikter Carsten Hansen (S) i en pressemeddelelse.

Han peger dermed på, at regeringen før sommerferien landede en boligaftale med De Konservative og Liberal Alliance, som fra næste år fremsætter nye kriterier for, hvornår et boligområde er at betragte som en ghetto.

De nye kriterier omfatter også indkomst og uddannelsesniveau, ligesom nogle af kriterierne vil blive opgjort som toårige gennemsnit i stedet for et fireårige gennemsnit.

Det giver et mere tidssvarende billede af virkeligheden, mener Carsten Hansen.

- Det er i de udsatte boligområder, at krisen rammer først og stærkest.

- Den tidligere regering opstillede tre kriterier, som bliver regnet ud som et gennemsnit over fire år, og derfor fylder kriseårene stadig forholdsvis meget også i årets liste, siger han.

Med regeringens nye måde at opgøre ghettoer på vil der være 33 og ikke 40 ghettoområder.

De nye byer, der er repræsenteret med et boligområde på ghettolisten, er Aabenraa, Thisted, Randers, Silkeborg og Skanderborg.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.