Aalborg

Nu er der endnu mere fredagsfest

Der bliver plads til endnu flere i Karolinelund, når Skråen gentager succesen med koncerter

Der var også dage med regn i 2014, men alligevel strømmede folk til fredagsfesterne i Karolinelund. Arkivfoto: Torben Hansen

Der var også dage med regn i 2014, men alligevel strømmede folk til fredagsfesterne i Karolinelund. Arkivfoto: Torben Hansen

AALBORG:Da Kato og Safri Duo i august 2014 sluttede årets fredagsfester i Karolinelund, måtte portene lukkes, mens der stadig stod et par tusinde mennesker udenfor og gerne ville ind. Tidligere på sommeren gik cirka 1000 forgæves til koncerten med Johnny Madsen.

Så stor var succesen for spillestedet Skråens sommerkoncerttradition, der da også endte med et solidt overskud og et rekordstort publikumstal på 37.500 for de 10 koncerter.

Om den rekord kan overgås i år, afhænger ikke mindst af vejret. Men Skråen er også klar til at udvide kapaciteten fra de maksimalt 4000, man hidtil har måttet lukke ind.

- Det ligger endnu ikke helt fast, hvor mange der bliver plads til i år. Selve området kan sagtens rumme flere, og vi er klar til at udvide antallet af vagter samt bar- og toiletfaciliteter, så vi kan servicere flere mennesker. Men det handler også om blandt andet antallet af flugtveje, og her er vi stadig i dialog med de relevante myndigheder, siger Skråens leder Jørgen Nissen.

En stor havefest

Han afviser, at det vil komme på tale at sælge billetterne i forsalg for at undgå, at folk går forgæves.

- Vi vil gerne fastholde princippet om, at fredagsfest i Karolinelund er en havefest, ikke en koncert eller en festival i traditionel forstand. Det er vigtigt for os, at publikum impulsivt kan beslutte sig for at gå i Karolinelund og høre musik fredag aften. Så nej, hverken forsalg eller mængderabat. Det koster 50 kroner hver gang, uanset om man kommer én eller 10 gange, siger Jørgen Nissen. Vel vidende, at når publikum først beslutter sig på selve dagen, er afhængigheden af godt vejr kraftigt forøget.

Årets fredagsfester har et budget på fire millioner kroner. Med 30.000 tilskuere løber det rundt. Et år med kun 25.000 tilskuere vil kunne dækkes af den opsparede kapital. Alt over 30.000 vil være overskud, der dels udloddes til de foreninger, der stiller frivillige til rådighed, dels går til at konsolidere fredagsfesterne yderligere.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.