Udland

Nu er der hestekød i tyske færdiglasagner

Færdiglasagne, der blev trukket tilbage i sidste uge fra tysk supermarked, viser sig nu at indeholde hestekød.

Nu er der hestekød i tyske færdiglasagner

Hestekødsskandalen breder sig i galoptempo. I Tyskland er mistanken om hestekød i lasagnepakker nemlig blevet til virkelighed.

Den tyske supermarkedskæde Real oplyser således torsdag på sin hjemmeside, at den har konstateret spor af hestekød i sine frosne lasagner. Færdigretterne var allerede trukket tilbage fra hylderne i sidste uge som en sikkerhedsforanstaltning, oplyser supermarkedskæden.

Hidtil har meldingen fra Tyskland været, at man var ved at undersøge det første mistænkelige tilfælde efter et tip fra et EU-alarmsystem.

Lasagne-retter indeholdende hestekød menes at være leveret til en forhandler i delstaten Nordrhein-Westfalen, har en talsmand fra landets fødevareministerium fortalt. Den første test var negativ, men yderligere forsendelser skulle undersøges.

Og nu har en kontrol altså vist, at der er hestekød i færdiglasagner fra supermarkedskæden Real.

På grund af mistanken havde Tyskland valgt at sende en repræsentant til hastemødet om hestekødsskandalen i Bruxelles onsdag aften.

Her deltog desuden ministre fra Irland, Frankrig, Rumænien, Storbritannien, Luxembourg og Polen.

Det frygtes, at der ligger organiseret kriminalitet bag skandalen, som begyndte i januar.

Siden har den bredt sig til flere lande i Europa. Der er fundet hestekød i oksekødsvarer i Irland, Storbritannien, Frankrig og Sverige - og nu også Danmark, Tyskland og Schweiz.

Norge har meddelt, at der med stor sandsynlighed også er hestekød i produkter, der egentlig skulle rumme oksekød. Landets fødevarestyrelse meddeler imidlertid, at frostvarer, der angiveligt indeholder hestekød, er trukket tilbage fra butikkerne.

I Frankrig har anklagemyndigheden indledt en foreløbig retlig undersøgelse for at finde ud af, om der er begået svindel i den stadigt voksende skandale.

Sagen begyndte den 16. januar, da den irske fødevarestyrelse meddelte, at der var fundet dna fra heste i hamburgere, som blev solgt i en række fødevarekæder.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst