Nu er der igen rift om FREDERIK’s gavekort

Der spores optimisme i handelslivet, der nu sætter fokus på en ”handl lokalt” kampagne

Dan Kobberup nyder at være handelschef, når der er gang i den lokale handel. Arkivfoto: Carl Th. Poulsen <i>Carl Th. Poulsen</i>

Dan Kobberup nyder at være handelschef, når der er gang i den lokale handel. Arkivfoto: Carl Th. Poulsen Carl Th. Poulsen

FREDERIKSHAVN:Handels- og virksomhedsforeningen FREDERIK udsteder stadigt flere FREDERIK gavekort. Hvis tendensen fortsætter, kommer årets omsætning op på 3,7 millioner kroner.

Det oplyser handelschef Dan Kobberup, der glæder sig over, at det er lykkedes at vende det fald i gavekort-omsætningen, som man har oplevet siden krisen satte ind i 2008. Her toppede omsætningen med hele 5,3 millioner kroner.
- Flere end 100 butikker, spisesteder og virksomheder modtager gavekortene fra FREDERIK. De 15 mest populære modtagersteder i første kvartal var: Dannesboe Guld og Sølv, Deres Collection, Elling Tømmerhandel A/S, Fona, Føtex, H&M Hennes & Mauritz, Hånbæk Superbest, Imerco, Kop & Kande, Matas Midtpunkt, Peiter Sport, Silvan, Solo/Sophy, Sportmaster og Wagner.

Faste salgssteder

- Vi oplevede desværre i 2009/10, at flere af de populære salgssteder ikke længere ønskede at forhandle gavekortet, som udover de seneste års økonomiske ustabilitet, har udgjort en væsentlig rolle i faldet på over 2 mio. kr, fortæller Dan Kobberup.

Derfor lavede FREDERIK sidste år 3 års samarbejdsaftaler med salgssteder, nemlig Silvan i Vestbyen og Erling Christensen i oplandet samt SuperBrugsen og Turistbureauet i gågaden.
- Det skete for at skabe stabilitet og for at kunderne let kan huske, hvor de forhandles, udtaler handelschef Dan Kobberup.

Opfordring: Handl lokalt

Indtægten som foreningen får ved at administrere gavekortsordningen, anvendes til yderligere investering i markedsføring af byen og spændende aktiviteter. Sommeren 2012 vil bringe kendte og nye aktiviteter. Det fortæller vi mere om senere.

FREDERIK satser knivskarpt på kampagnen ”Handl lokalt” med den gennemgående overskrift ”Vil du have lokale butikker i morgen, så brug dem i dag”.
Den problematik kendes fra mange landsbyer, hvor den ene butik efter den anden blev lukket, fordi kunderne udeblev.
Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.