Nordjylland

Nu er det værd at tjekke dit elforbrug

Der kan være penge at spare på elregningen

Arkivfoto: Claus Søndberg

Arkivfoto: Claus Søndberg

NORDJYLLAND:Hvem skal sælge dig strømmen til din hårtørrer, mikrobølgeovn og vaskemaskine?

Påskeferien er måske en lejlighed til at kigge din elforsyning efter i sømmene, fortæller DR Nordjylland.

Det frie elmarked med konkurrence har eksisteret siden 2003.

Men fra fredag den 1. april sker der en ændring, således at vi alle fremover kun får en elregning. Den kommer fra det selskab, der sælger dig strømmen, og ikke fra det selskab, der ejer nettet.

Det store nordjyske el-handelsselskab Energinord sender netop i disse dage information ud til 200.000 kunder om de nye regler.

Tidligere fik du to regninger, hvis handelsselskabet og netselskabet var to forskellige.

Penge at spare

Hver husstand kan ifølge cheføkonom Martin Salamon fra Forbrugerrådet Tænk spare lidt på elregningen, hvis de går efter den billigste strøm. Mellem 200 og 400 kroner årligt, lyder hans bud for en familie i et parcelhus.

- Det at være en mere bevidst elforbruger er nyt for forbrugerne, og det er en god idé at spare de penge eller tage stilling til det miljømæssige spørgsmål, siger cheføkonomen til DR Nordjylland.

Forbrugerrådet Tænk ser frem til en større konkurrence her fra 1. april - forhåbentlig til gavn for forbrugerne i form af lavere elpriser, siger Martin Salamon.

Selv om der i mange år har været et frit elmarked, har vi ikke set mange forsøg på at stjæle kunder fra hinanden, men vi kan håbe på, at det kommer i form af nogle gode slagtilbud, tilføjer han.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.