EMNER

Nu er medarbejderne klar

Lederen af det kommende asylcenter i Vestervig ser frem til et godt samarbejde med lokalsamfundet - beboerne kommer i næste uge

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

To af de kommende medarbejdere på centret, Mogens Gravesen, Bedsted, der er ansat som pædagogmedhjælper, og Helle Lang, pædagog med bopæl i Harboøre.

Der er kun godt en uge til, at de første 10 unge asylsøgere kommer. Men endnu ved ingen ret meget om de kommende beboere af det gamle sygehus i Vestervig. Kun at de fleste af de børn og unge, som for tiden kommer til Danmark uden at være sammen med deres forældre eller andre voksne, er fra Afghanistan. Andre kommer fra bl.a. Iran og Irak. At skabe rammerne om disse asylsøgeres dagligdag bliver udfordringen for lederen af det nye asylcenter, Simon Severinsen, og de foreløbig 18 andre medarbejdere, som er ansat på asylcentret. Asylsøgerne kan have traumatiske oplevelser med i bagagen: - Nogle af dem har formentlig ar på sjælen og kan reagere på det, siger Simon Severinsen. Den 37-årige pædagog, som i dag er leder af fritidsordningen på Østre Skole i Thisted, blev for kun en uge siden udpeget som leder af asylcentret i Vestervig, som Thisted Kommune har påtaget sig at drive for Udlændingeservice. Umiddelbart efter at lederen var ansat, var han med til at interviewe de i alt 48 ansøgere, som var indkaldt til jobsamtale. Og mandag formiddag mødtes han - og chefer fra børne- og familieforvaltningen i Thisted Kommune - med de af de nyansatte medarbejdere, som havde mulighed for det. Det foregik naturligvis på det tidligere sygehus i Vestervig, hvor håndværkerne arbejder på højtryk for at få bygningen klar inden onsdag i næste uge.