Nu går AaB Ishockey på guldjagt

Herning blev nedkæmpet i fem semifinalekampe. Skabet blev skærtorsdag sat på plads i Gigantium. Se billeder fra kampen

Veteranen Ronny Larsen cementerede AaB-sejren med sin scoring til 3-0 ude mod Odense Bulldogs i den første pokalsemifinale.
Arkivfoto: Martin Damgård

Veteranen Ronny Larsen cementerede AaB-sejren med sin scoring til 3-0 ude mod Odense Bulldogs i den første pokalsemifinale. Arkivfoto: Martin Damgård

Se billeder fra kampen her Disciplineret og effektivt. Det var nøgleordene, da AaB i kamp fem gjorde sig finaleklare i årets kamp om det danske ishockeymesterskab. Herning blev slået for fjerde gang i semifinaleserien, denne gang med cifrene 3-0, og nu er det AaB og SønderjyskE - grundspillets to bedste hold - som også afgør guldkampen imellem sig. Første slag står i Vojens 9. april, og så går det ellers løs på skift i Aalborg og Vojens på datoerne 13., 16., 18., 20., 23. og 25. april, indtil et af holdene står med fire sejre. Kursen sat fra start Finalekursen blev afstukket efter mindre end fire minutter, da Tobias Kisum havde flot overblik til bag om målet at spille pucken til en fri Neal Martin, og han satte sikkert pucken i nettet til 1-0. Ronny Larsen sørgede for 2-0 lige inden første periode løb ud, med en fremragende scoring, hvor han måtte bruge sin ene skøjte til at få lagt pucken til rette for et flot håndledsskud - alt sammen udført i høj fart. Høj klasse, og høj stemning i Gigantium blandt 2.627 tilskuere. Lehman på toppen Og da det samtidig var dagen, da AaB-keeper Jody Lehman havde valgt at finde sit absolut højeste niveau, fik Herning aldrig lov at genskabe spændingen i matchen. AaB'erne holdt sig nemlig også længe langt væk fra den straffeboks, som Herning har været dygtig til at udnytte i de tidligere kampe, at AaB'erne sad i. Tværtimod var det AaB, som udnyttede en Herning-udvisning til at lukke og slukke kampen med Bo Nordby-Tranholms scoring til 3-0 i anden periode. AaB kørte problemfrit sejren hjem i tredje periode, uden at tage unødige risici, og nu er der for alvor varmet op til slutspilshockey i Gigantium.