Danmark

Nu gælder det: Alt kan stadig ske i Eurovision-finalen

Sverige er favoritter, men Rusland ånder dem i nakken før Eurovision-finalen lørdag aften.

Selvom Eurovision-finalen reelt først afgøres lørdag aften, når vinderen kan udråbes efter stemmerne fra juryer og tv-seere er talt op, har der nogle år været en klar indikation af hvem, der ville snuppe trofæet allerede før, den store konkurrence løb af stablen.

Men i år ser det anderledes ud. For selvom Sverige, der stiller op med den 28-årige sanger Måns Zelmerlöv, og nummeret "Heroes" ligger i top hos bookmakerne, så kan meget stadig ske.

Ruslands Polina Gagarina ånder ham nemlig i nakken med nummeret "A Million Voices", der er skrevet af sangskrivere med både australsk, russisk og svensk baggrund. Sangerinden er en stor stjerne i Rusland, hvor hun også arbejder som tv-vært og skuespillerinde.

Rusland vandt senest Eurovision i 2008, da Dima Bilan strøg til tops med nummeret "Believe", mens det kun er tre år siden, vores nordiske naboer i Sverige løb med sejren. Det gjorde de, da Loreen tog Europa med storm med nummeret "Euphoria".

Også Italien, der før har vundet Eurovision to gange, blander sig i toppen af feltet hos bookmakerne. Trioen Il Volo har nemlig fået stor opmærksomhed med deres storladne ballade "Grande Amore".

Italien har holdt flere pauser i Eurovision, og deltog blandt andet ikke fra 1998-2010. Siden landet igen besluttede at være med i den europæiske musikkonkurrence, har det været med blandede resultater.

Årets dark horse i konkurrencen er Australien, der er inviteret med i konkurrencen i anledningen af Eurovisions 60 års jubilæum.

Den 33-årige sanger Guy Sebastian har nemlig taget de europæiske fans med storm, og når han lørdag aften debuterer for sit land i det europæiske melodi grand prix med sangen "Tonight Again", har han ifølge bookmakerne en ret god chance for at ende med trofæet.

Også Belgiens Loîc Nottet, der stiller op med sangen "Rhythm Inside", kan vise sig stærk i dette års felt af håbefulde sangere.

Finalen, der bliver afgjort uden dansk deltagelse, da Anti Social Media blev stemt ud i semifinalen, bliver afholdt i Wien i Østrig lørdag aften. Showet sendes på DR1 klokken 21.00.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.