Nu gør Rebild Kommune noget

Tre års kamp med kommunen er slut for Anna og Christian Nielsen - nu får datter endelig hjælp

Nu kan Anna og Christian Nielsen endelig se et håb for deres datters fremtid. Arkivfoto: Martin Damgård

Nu kan Anna og Christian Nielsen endelig se et håb for deres datters fremtid. Arkivfoto: Martin Damgård

REBILD:Efter års kamp med Rebild Kommune får Anna og Christian Nielsens datter nu endelig den hjælp og støtte, hun har brug for.

- Vi er overbevist om, at rammerne nu er til stede for, at vores datter igen kan begynde at trives, og at tingene kan begynde at gå fremad, siger Anna Nielsen.
Parrets datter fik i 2008 en autismediagnose, og siden har forældrene forsøgt at få den hjælp og støtte, de hele tiden har ment, at deres datter har brug for.
- Vi har gjort alt, hvad vi kunne. Vi har taget kampen, selv om det har været forfærdeligt frustrerende, og selv om vi igen og igen har stødt panden mod en mur i forvaltningen, siger Anna Nielsen.
Når der nu endelig er udsigt til hjælp og støtte, skyldes det hverken forældrenes nødråb eller de mange udtalelser fra professionelle fagfolk, som hele vejen igennem forløbet har bakket Anna og Christian Nielsens ønske om hjælp til deres datter op.
NORDJYSKE beskrev i januar en anden sag, hvor en autistisk dreng på få måneder fik fem forskellige afgørelser på, om han kunne flytte til et botilbud eller ej.
Borgmester Anny Winther (V) sagde i den sag, at man ikke skal tro alt, hvad der står i avisen, og at der altid er to sider af den samme sag.
Det fik Anna og Christian Nielsen til at reagere. De havde selv oplevet mange af de samme problemer og frustrationer som moren til den autistiske dreng.
13. januar 2012 fortalte de i NORDJYSKE i artiklen ”Rebild Kommune gjorde ingenting” om deres oplevelser med forvaltningens sagsbehandling.
Det blev et vendepunkt.

Ankestyrelsen greb ind

På baggrund af NORDJYSKEs omtale af sagen og afdækningen af Rebild Kommunes manglende dokumentation for den påståede indsats i forhold til parrets datter besluttede Ankestyrelsen at tage sagen op af egen drift.

Kuverten med Ankestyrelsens afgørelse modtog Anna og Christian Nielsen fredag 8. juni.
- Der står lige præcis det, vi har ønsket for vores datter fra begyndelsen, siger Anna Nielsen.
Afgørelsens ordlyd var heller ikke til at tage fejl af på rådhuset.
Alt, hvad Anna og Christian Nielsen har kæmpet for i mere end tre år, kunne med ét slag lade sig gøre.

Så reagerede kommunen

Kommunen fik i løbet af søndag skrevet en udførlig handleplan, som blev godkendt af kommunens ledelse allerede mandag.

- Vi er glade for, at der er lavet en handleplan, hvor vores datter har fået et nyt skoletilbud, vi får den nødvendige støtte fra en familievejleder, og vi får professionel aflastning hver anden weekend, siger Anna Nielsen.
Men på trods af glæden og lettelsen over, at kampen nu ser ud til at være slut, har hun stadig en frustrerende følelse i maven.
- Da vi selv stod med det hele, kunne vi vente i månedsvis på bare at høre fra kommunen, når vi henvendte os.
- Når Ankestyrelsen så giver os ret, bruger de én dag, endda en søndag, og får det hele på plads. Det er så absurd, siger Anna Nielsen.

Nu er der endelig håb

For Anna og Christian Nielsen har kampen for deres datter givet de resultater, de har ønsket sig.

- Jeg håber, at vores historie kan være med til at forhindre, at de mange, som ikke lige har mod eller kræfter til at tage kampen op, ender i samme situation som den, vi har været i, siger Anna Nielsen.
- Det har været det hele værd. Vores datter har været i skole i fem dage i træk, og vi kan allerede mærke, at tingene går fremad.
- Nu er der endelig håb, siger Anna Nielsen.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.