Nu har Sæby en plan

Masterplan Sæby sætter kursen for Sæbys fremtidige udvikling

Hans Christensen
Sæby Havn skal udvikles, så der bliver flere helårsaktiviteter, og så havnen bliver et endnu større trækplaster. Flere aktører har meldt sig på kajen, og ifølge formanden for teknisk udvalg, Venstres Lars Møller, ”er der noget stort undervejs”.Arkivfoto: Carl Th. Poulsen
Sæby 1. april 2017 14:20

SÆBY: Skagen har sin Masterplan, og det samme har nu Sæby.

Masterplan Sæby, der blev vedtaget i byrådet onsdag aften, er ikke et samlet katalog over Sæbys udviklingsmuligheder, men masterplanen angiver ambitioner og retning for byens udvikling.

- Skal vi holde gang i Sæby, kræver det forandringer og aktiviteter og fællesskab, siger udvalgsformand Anders Brandt Sørensen (S), der understreger, at det er sæbynitternes plan og sæbynitterne, der skal komme med idéerne.

Kommunen har oprettet en hotline og stiller en kontaktperson til rådighed som sparringspartner, og indtil videre har fire personer og foreninger henvendt sig med konkrete idéer til aktiviteter.

- Tænk stort, Sæby

- Med afsæt i historien skal vi skrive nye fortællinger om Sæby og sikre en afvejning mellem bevaring og fornyelse, siger Anders Brandt Sørensen, der undervejs i processen har modtaget godt 900 input til masterplanen.

Mogens Brag (V) opfordrer sæbynitterne til "at tænke stort".

- Det er måske lidt uvant, men nu er fokus for alvor rettet mod Sæby, så tænk stort og lad det ikke gå op i detaljer om offentlige toiletter og den slags, sagde Mogens Brag.

Satser på øget bosætning

På opfordring fra Lars Oldager (DF) bliver det tydeliggjort via kommunens hjemmeside, hvor man kan henvende sig med idéer og projekter.

Ole Rørbæk (S) glædede sig over, at der nu kommer en plan for Sæby, "en lille perle med store industriarbejdspladser, som vi skal passe på".

- Sæby er kommunens bosætningssted, men vi skal være bedre til at synliggøre det og få nogle af de mange pendlere til at bosætte sig i Sæby, sagde Ole Rørbæk.

Lars Møller (V) har holdt møde med nogle af brugerne på Sæby Havn, og oplyste, at "der er noget stort på vej på Sæby Havn".

Havnen er udpeget som et særligt udviklingsområde, hvor der skal skabes mødesteder for børn, unge og børnefamilier, byrum med aktiviteter, boliger med særlige kvaliteter, der kan trække nye borgere til Sæby.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...