Nu igen: Ukrudtsbrænder skyld i brand

Beboer handlede hurtigt for at begrænse skaden

Arkivfoto

Arkivfoto

AALBORG:Der er sol over Nordjylland og flere glade haveejere har allerede taget ukrudtsbrænderen i brug. Men hvert år må beredskabet rykke ud til brande forårsaget af ukrudtsbrændere.

Torsdag eftermiddag gik det galt på villavejen Hatten i Aalborg.

Det oplyser Bent Pedersen, indsatsleder ved Nordjyllands Beredskab.

En haveejer var med god hensigt smuttet en tur ud i sin have - parat til at fjerne ukrudtet med sin ukrudtbrænder, men den høje varme fra brænderen kom lidt for tæt på en af havens buske.

- Uden, at jeg ved en masse om botanik, så er der nogle buske, som har et højere indhold af olie. De kan derfor hurtigt bryde i brand med flere meter høje flammer, siger Bent Pedersen.

Heldigvis handlede beboeren hurtigt, efter at han havde ringet 1-1-2. Da Nordjyllands Beredskab nåede frem til adressen, havde manden allerede slukket branden med haveslangen, inden at huset var kommet i fare.

- Lad ukrudtsbrænderen stå. En gang i mellem kan det være fornuftigt at bukke sig ned og hive ukrudtet op med hånden, så er man også fri for at løbe en tur senere. Jeg synes det er ærgerligt, at vi ser den her type brande så tit, siger indsatsleder Bent Pedersen.

Man kan læse mere om, hvordan man undgå en brand, når ukrudtsbrænderen er hevet ud af skuret på beredskabsstyrelsens hjemmeside.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.