Aalborg

Nu kan Dorte komme rundt

Dorte Marie Bang fik en Christianiacykel med motor forærende af cykelhandler

12
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Dorte Marie Bang får en frihed, hun ikke har haft de seneste seks år, med Christianiacyklen. Foran på ladet kan hun have sin kørestol.

AALBORG:Helt mundlam og med tårer i øjnene modtog Dorte Marie Bang i går en Christianiacykel med elmotor til en værdi af 25.000 kroner. Giveren var Rasmus Lyngby, indehaver af Vestbyens Cykelhandel.

- Det er så rørende, at nogen gør noget for mig. Jeg er ikke vant til at få noget som helst og er egentlig mest vant til at være uheldig i alle retninger, sagde den glade modtager af Christianiacyklen, Dorte Marie Bang, der i går fik cyklen overrakt på aktivitetscenteret Trekanten i Aalborg Øst.

Dorte Marie Bang er handicappet efter en mislykket rygoperation for seks år siden. Derfor er hun afhængig af sin kørestol og af andres hjælp, når hun skal rundt i byen, og det skal hun ofte. Hun kan kun gå ganske få skridt.

Hun er meget aktiv, blandt andet i foreningen 9220 De Frivillige, der laver aktiviteter for børn og unge.

I sommeren 2014 vandt hun en facebookkonkurrence udstedt af Vestbyens Cykelhandel, der hver måned fandt en vinder til ladcyklen, som blev udlånt en måned ad gangen.

Brugerne af Facebook skulle kåre vinderen blandt de 12, der fik cyklen til låns i 2014. Og det blev ikke Dorte Marie Bang. Derfor bestemte cykelhandler Rasmus Lyngby sig for at gøre noget ved sagen.

- Vi synes også, hun skulle have én til eje. Hun har brug for den, forklarede han.

Dorte Marie Bang satte sig straks til rette og kørte en tur.

- Nu kan jeg komme længere hen, end jeg kan se, sagde hun med et kæmpe smil.

- Jeg har søgt kommunen om en Christianiacykel, men det kunne jeg ikke få. Jeg kan nu komme rundt og blandt andet besøge mine venner. Og nu kan jeg få frisk luft og motion. Jeg kan få pulsen op, fortalte Dorte Marie Bang, der i går var omringet af sine venner i 9220 De Frivillige.

En af dem er Jeanett Kaptain, der heller ikke kunne holde tårerne tilbage.

- Vi har søgt adskillige foreninger og fonde for at få tilskud til cyklen, men vi er jo kun en lille forening, så det lykkedes ikke.

Sådan her skrev Dorte Marie Bang blandt andet, da hun i fjor på Facebook takkede for lån af cyklen:

- ... bedst af alt, jeg kunne igen høre verdens bedste musik: vindens susen i ørerne, akkompagneret til dækkens brus mod asfalten og gearets bløde tikkende. Mange tak for en vidunderlig måned.

I går takkede hun igen.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.