Nu kan du flyve langt meget billigt

Et nyt år venter. Men hvorfor vente med at bestille flybilletten? Flyselskaberne er i priskrig om kunderne

Foto: Torben Hansen

Foto: Torben Hansen

HELE LANDET: Drømmer du lige nu om storbyferie, sol og sommer - eller blot om en én på eventyrlysten? Så skulle du måske bruge de kommende fridage på at finde dig en billig flybillet.

For flyselskaberne har igen i år sat et stort antal flybilletter til salg til nedsatte priser med afrejse i årets første måneder.

Og ifølge rejsesøgemaskinen Travelmarket.dk ser det ud til, at der er gået en regulær priskrig i gang om at få kunderne ind i flyverne på oversøiske rejser.

- Det er overraskende, at priserne til flere rejsemål er tilbage på 2009-niveau, samt at der er blevet plads til nye aktører i et marked, der i forvejen er præget af overkapacitet, siger Ole Stouby, der er direktør i Travelmarket.dk.

Søgemaskinen har set på rejser, der starter i uge fire - fra 21. til 27. januar 2013.

Og flere flyselskaber tilbyder billetpriser, der minder om de glade dage i 2009, hvor forbrugerne for alvor nød godt af prisfesten, der var udløst af krisen i luftfarten.

Og det er særligt det Dubai-baserede Emirates samt tyske Lufthansa, der går forrest i priskrigen.

Med Emirates kan man komme til Johannesburg i Sydafrika og tilbage igen til København for 4404 kroner, mens Lufthansa tager 4390 kroner for en returrejse mellem Billund og den sydafrikanske millionby.

Konkurrencen om kundernes penge viser sig også ved, at nye flyselskaber forsøger at komme ind på det danske rejsemarked.

En af dem er tyske Airberlin, der tilbyder at flyve danskerne til New York via Berlin for cirka 3000 kroner.

- Flyrejsemarkedet er i princippet ganske forudsigeligt, hvorfor de store prisfald ikke kommer bag på os, siger Ole Stouby.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.