Nu kan du køre som Batman: Batmobil til salg

Det må være enhver brugtvognsforhandlers hede drøm, men det er et auktionshus, der sælger superheltens hjul.

Nu kan du køre som Batman: Batmobil til salg

Snart er der mulighed for at parkere en ægte Hollywood-klassiker i garagen. For den originale batmobil er blevet sat til salg.

- Batmobilen fra 1966 lavet af George Barris er en af de mest berømte biler i Hollywood-historien, og bilen er blevet et ægte ikon for de følgende generationer af batmobiler, siger direktør Craig Jackson fra auktionshuset Barrett-Jackson, der står for salget.

Batmobilen - en ombygget Lincoln Futura fra 1955 - var en del af Batman-tv-serien og var også med i filmversionen med Adam West i rollen som den maskerede superhelt.

Bilen kan lave en hurtig 180-graders vending - et såkaldt "bat-turn" - takket være to faldskærme monteret bag på bilen, lyder det fra auktionshuset.

- Køretøjet har ikke bare det særegne flagermus-logo midt på døren, det markerer også en tid i tv-historien, hvor man gjorde en bil til en tv-series rigtige stjerne, lyder det fra Craig Jackson i en meddelelse til pressen.

Selvom der er tale om en batmobil fra før Christopher Nolans dystre Batman-æra, hvor en særdeles veludstyret batmobil kan klare sig gennem nærmest hvad som helst, så kan denne klassiske batmobil også lidt af hvert.

Den har blandt andet bat-telefon, røgkanon "og mange andre gadgets", lyder det fra auktionshuset.

Hvorvidt bilen stadig kan indhente forbrydere og flygte fra dem om nødvendigt, siger meddelelsen ikke noget om. Men auktionen finder sted 19. januar i Arizona, og det er forventet, at klassikeren vil indbringe flere millioner dollar.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst