Nu kan lægehelikopteren lande i mørke

Brændingen kan indtages med mørkebriller

LØKKEN:Borgerne i Nordjylland kan nu få endnu mere gavn af lægehelikopteren, der har basis i Karup.

Det skyldes, at piloten er blevet forsynet med natbriller, som gør det muligt at lande i mørke. Det får Falckstationen i Løkken også gavn og glæde af.

Hidtil har helikopteren kun haft mulighed for at lande om natten på et mindre antal belyste landingspladser, og det var ikke tilfældet i Løkken.

- En af de nye landingsmuligheder er her i Løkken. Vores helikopterlandingsplads er på stadion på Brændingen, fortæller ambulancebehandler Claus Rabech, der er tilknyttet Falcks ambulancestation i Løkken.

Der har været holdt øvelse i dagslys på stadion, for at piloten kan blive bekendt med de lokale forhold i Løkken. Der gælder også særlige regler for ambulancefolkene, som skal møde helikopteren. Normalt vil man gerne have masser af lys, men her gælder det i stedet om at slukke alt lyset, så bilens forlygter og blå blink ikke forstyrrer pilotens syn. Natbrillerne hedder Night Vision Goggles, og de ligner små kikkerter og virker ved infrarødt lys.

- Vi har endnu ikke haft brug for helikopterassistance i Løkken. Den benyttes i tilfælde af, at patienten skal til specialafdelinger i Aarhus eller København. Det gælder primært ved hjerneblødninger, forklarer Claus Rabech.

- I det daglige kan vi klare alt lige fra tvillingefødsler, brækkede ben og til svære traumetilfælde i Løkkens lægeambulance. Den er indrettet med alle faciliteter til at udføre forberedende behandling, og den har forbindelse til lægerne på Aalborg sygehus, der om nødvendigt kan give råd undervejs til sygehuset, tilføjer han.

Ordningen med en ambulance fast stationeret i Løkken har fungeret i snart tre år.

- Og det er en bette god station, som fungerer godt. Garageanlægget er blevet udvidet, så der er plads til ambulancen, og medarbejderne har også gode forhold her i Løkken, fastslår Claus Rabech.

Han forklarer, at Falck har vurderet, at de bedste responstider opnås ved at stationere en ambulance i Løkken. Den indgår i hele regionens beredskab efter behov, men kører mest i Løkken- og Blokhusområdet.

Ambulanceberedskabet i Løkken er bemandet alle hverdage fra kl. 8.30 til 20 og på lidt forskudte tidspunkter i weekenden, men altså alle ugens syv dage og bemandet med fire faste medarbejdere.

Der er for nylig tiltrådt to nye medarbejdere ved stationen. Det er ambulancebehandler Jette Kirkegaard som kommer fra stationen i Hjørring og ambulanceassistent Casper Højbjerg fra Nørresundby.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.