Brønderslev

Nu kan man blive mølleejer

Mølleanparter til salg

Der udbydes nu anparter for 20 mio. kr. i de fire møller i Ø. Linderup. Privatfoto

Der udbydes nu anparter for 20 mio. kr. i de fire møller i Ø. Linderup. Privatfoto

BRØNDERSLEV:Der er nu mulighed for at købe andele i vindmølleprojektet ved Ø. Linderup.

Andelene er udbudt til salg, og salget løber frem til 10. januar 2013.
- Vi forventer stor interesse fra lokalbefolkningen for at investere og købe andele i projektet ved Ø. Linderup, fortæller Jens Vagnsø og Casper Mikkelsen fra Jysk Vindenergi.
Der holdes informationsmøde om køb af andele mandag 10. december i Jerslev Forsamlingshus, hvor der vil være en bred orientering om de forskellige ordninger til projektet og økonomien.
Prisen er 4.100 kr. pr. andel, hvoraf der ved tegning skal indbetales 50 kr. Det resterende beløb indbetales, når projektet fysisk sættes i gang.
- Vi synes det er glædeligt, at lokalbefolkningen køber andele i projektet, og på vindmølle-projektet ved Nejst var der rigtig mange i lokalområdet, som skulle se en fordel i at købe andele,
- Der blev på dette projekt solgt andele til lokalbefolkningen for over 25 mio. kr.
I Ø. Linderup drejer det sig om ca. 20 mio. kr., der skal skal sælges andele for.
Det svarer til ca. en femtedel af prisen på det samlede projekt.
Jens Vagnsø og Casper Mikkelsen fra Jysk Vindenergi har gennem hele processen lagt stor vægt på, at få en god dialog med lokalbefolkningen, og selv om der er gode pladsforhold i området, er især de nærmeste naboer til projektet blevet hørt.
Der er aftalt med alle naboer indenfor én kilometers afstand om, at projektet ikke medfører skyggegener for beboelsesbygninger. I møllerne installeres derfor skyggestop-software, der automatisk stopper møllerne, når der kan opstå skygger på de pågældende beboelsesbygninger.
Møllerne, der planlægges opstillet, er i den mindre klasse i forhold til, hvad der normalt planlægges for. Møllerne vil have en generatorstørrelse på ca. 2 MW, hvor der på de helt store normalt er en effekt på tre MW.
Møllerne er ligeledes en højdeklasse mindre. Der er mulighed for at opstille møller i op til 130 meters højde i området, mens dem, der ventes opstillet, er ca. 125 meter i totalhøjde.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.