Nu kan politiet tage vandscootere i forbudt farvand

En lovstramning gør det nu muligt for politiet at konfiskere vandscootere

Jesper Ramsing
Arkivfoto: Claus Søndberg
Politi 15. maj 2018 15:11

NORDJYLLAND: Politiet har nu fået mulighed for at slå hårdere ned på vanvidssejlads med vandscootere. Tirsdag trådte nye regler i kraft, der blandt andet åbner op for, at politiet kan konfiskere vandscooteren.

De hurtige maskiner er nemlig langt fra velkomne alle steder - blandt andet i Limfjorden. Der gælder nogle helt særlige regler for sejlads med vandscooter og jetski - blandt andet at man ikke må sejle tættere på kysten end 300 meter, og desuden er der sejleforbud i de fleste havne.

Det sker dog alligevel, at vandet i Aalborgs havne brydes af hurtige vandscootere, og så sent som mandag måtte politiet rykke ud og stoppe fire unge mænd, der drønede rundt mellem Limfjordsbroen og Jernbanebroen.

Men hvis de fire mænd gør det igen, så risikerer de nu, at deres vandscootere bliver taget fra dem, fortæller Rune Vestergaard fra anklagemyndigheden ved Nordjyllands Politi.

Ifølge de nye regler kan politiet nemlig konfiskere en vandscooter, hvis føreren overtræder reglerne flere gange.

- Hvis man laver samme type overtrædelse af reglerne mere end én gang, så kan man risikere at få sin vandscooter konfiskere, siger Rune Vestergaard.

Fare kan føre til konfiskation

Stramningen af søloven kommer efter den tragiske ulykke i Københavns Havn i maj sidste år, hvor to amerikanske kvinder mistede livet, efter en vandscooter påsejlede den båd, de befandt sig i.

Og de nye regler betyder også, at hammeren kan falde allerede første gang, hvis man udsætter andre for fare, fortæller Rune Vestergaard.

- Man kan også konfiskere vandscooteren, hvis man laver en grov overtrædelse som udsætter andre for fare eller forvolder skade på andre. Men der skal være en konkret faresituation - det er altså ikke nok, at der kun er mulighed for fare, siger han.

Det kan for eksempel være, hvis føreren af en vandscooter i høj fart sejler tæt på et andet fartøj, så besætningen mister kontrollen over fartøjet, forklarer Rune Vestergaard.

Klækkelige bøder

Det er i første omgang politiet, der skal vurdere, om betingelserne for at konfiskere en vandscooter er til stede. Det sker i praksis ved, at politiet beslaglægger vandscooteren, men det er efterfølgende en domstol der skal afgøre, om den skal konfiskeres.

Udover risikoen for, at myndighederne tager ens vandscooter, så er der også klækkelige bøder, hvis man drøner ind i forbudt farvand.

Første gang man overtræder reglerne udløser det en bøde på 5.000 kroner, og anden gang bliver den fordoblet til 10.000 kroner.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...