Danmark

Nu kører togene igen normalt

Lørdag aften kører togene efter planen, oplyser DSB efter signalnedbrud, der gav aflysninger og forsinkelser.

Nu kører togene igen normalt

Togene kører nu efter planen igen i hele landet efter store problemer i hovedstadsområdet lørdag. På grund af signalnedbrud for togene og informationssvigt over for passagererne har der været forsinkelser på op mod en time, oplyser DSB.

- Der kom en del efterveer i hele landet, fordi de tog, der kommer for sent af sted fra København, også er forsinket, når de kommer videre ud i landet, siger Tony Bispeskov, informationschef i DSB, til Ritzau.

- Men nu kan vi sige, at togene kører normalt igen, fortsætter han.

Problemerne skyldes signalsystemet, der fungerer som trafiklys på skinnerne. I flere timer satte et nedbrud en prop i togtrafikken kort efter middag.

Samtidig gik højttalersystemet og elektroniske skærme med information til passagererne ned, så passagererne havde svært at finde rundt i de mange forsinkelser og aflysninger.

- Banedanmark har et netværksproblem, og signalgivningen har været nede et par timer i dag (lørdag, red.), så der har været store problemer med at køre tog til tiden, forklarede Tony Bispeskov.

Særligt Sjælland og hovedstadsområdet har været hårdt ramt. På et tidspunkt stoppede al togtrafik på Kystbanen fra Helsingør til Hellerup, så 15 busser har måttet fragte passagererne i stedet.

Togene mellem Københavns Lufthavn, Kastrup og København H samt til og fra Østerport holdt også stille kort efter lørdag middag.

På tog til Jylland fra København har der været op mod et 15 minutters forsinkelser.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.