Nu kommer Domingo

Alle gode gange tre - Plácido Domingo optræder i Musikkens Hus i starten af november

Plácido Domingo blev for alvor kendt ud over operakredse, da han forud for åbningskampen til VM i fodbold i Rom i 1990 optrådte med José Carreras og Luciano Pavarotti. De tre verdenstenorer blev siden kendt som ”De tre tenorer” og har en stor del af æren for, at opera blev løftet ud til et helt nyt og bredere publikum

Plácido Domingo blev for alvor kendt ud over operakredse, da han forud for åbningskampen til VM i fodbold i Rom i 1990 optrådte med José Carreras og Luciano Pavarotti. De tre verdenstenorer blev siden kendt som ”De tre tenorer” og har en stor del af æren for, at opera blev løftet ud til et helt nyt og bredere publikum

Nordjysk stædighed og hårdt arbejde betaler sig.

Efter Plácido Domingo måtte udsætte koncerter af to omgange sidste år, er der blevet arbejdet hårdt for, at nordjyderne får lov til at opleve en levende legende på tætteste hold.

Nu er det lykkedes.

Koncerten, som er arrangeret i samarbejde med Aalborg Kongres & Kultur Center, finder sted onsdag 2. november 2016. Her vil manden, der over hele verden er kendt som Kongen af opera, stå på scenen i Koncertsalen i Musikkens Hus.

Det er første gang nogensinde, at Domingo besøger Nordjylland.

- Vi kan slet ikke få armene ned over, at vi nu kan melde datoen ud, siger Lasse Rich Henningsen, adm. direktør i Musikkens Hus.

75-årige Plácido Domingo skulle oprindeligt have optrådt i Musikkens Hus først i februar sidste år, men måtte udsætte på grund af sygdom.

Herefter blev der hurtigt fundet en erstatningsdato, og meningen var, han skulle optræde fire måneder senere. Desværre måtte også erstatningskoncerten aflyses på grund af dødsfald i Domingos nærmeste familie.

- Der var en masse uheldige sammentræf, som vi desværre aldrig kan gardere os imod. Det er altid ærgerligt at skulle udsætte en oplevelse, som så mange har set frem til, men vi oplevede heldigvis stor forståelse fra billethaverne, siger Ernst Trillingsgaard, adm. direktør i Aalborg Kongres & Kultur Center.

De to udsættelser fik arrangørerne til at overveje, om de skulle smide håndklædet i ringen eller kæmpe videre for at få verdensnavnet til Aalborg.

- Og selvfølgelig valgte vi det sidste - vi er stædige her i Nordjylland, og vi fortjener en oplevelse, der bliver helt exceptionel og once in a lifetime. Derfor kiggede vi hinanden dybt i øjnene og besluttede, at vi ville prøve en sidste gang, siger Lasse Rich Henningsen.

Han tilføjer, at han denne gang vil føle en større lettelse, når han kan sætte sig tilbage i sædet i Koncertsalen og konstatere, at Plácido Domingo virkelig står på scenen.

- Og jeg vil ikke lægge skjul på, at jeg denne gang kommer til at følge Mr. Domingos rejse nordpå mere nøje, end jeg ellers ville have gjort - og at jeg for første gang i min karriere vil være bekymret for, om flyet for eksempel punkterer, siger Lasse Rich Henningsen.

Sopranerne Angel Blue og Micaela Oeste medvirker, og Aalborg Symfoniorkester akkompagnerer.

Aftenens dirigent er Eugene Kohn.

De gæster, der købte billet til koncerten tidligere og aktivt meldte sig på en forkøbsliste, vil blive kontaktet direkte og tilbudt at købe samme antal billetter igen.

Eventuelt resterende billetter vil blive sat til salg 4. oktober kl. 10.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.