Nørresundby

Nu med adgang til voksenland

Voksenafdelinger åbne for børn i vinterferien.

4
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Det 34 grader varme udendørs bassin er normalt en voksenfornøjelse. Den blev mandag nydt i fulde drag af mange børn. Her fra venstre Mille Larsen, Aalborg, Kristine Mønster, Støvring og Emilie Valeur, Aalborg. Foto: Grete Dahl

- Vi har prøvet en masse ting: At skyde med bolde, hoppe på vipper, gå ind i de voksnes afdeling. Det er helt vildt sjovt, synes 10-årige Ramsus Møller fra Aalborg. - Ja, vi har været i sauna og alt muligt, supplerer kammeraten, 9-årige Mikkel Brøndbjerg Andersen. Begge drenge står vanddryppende foran det store 50 meter bassin i Svømmeland, Nørresundby. Giv et smil, lyder opfordringen på de 200 blå og hvide bolde, der lige nu fylder bassinet. Helt overflødigt, for næsten alle her smiler i forvejen. Ikke mindst børnene, der nyder at bruge kroppen, lege og råbe så højt de har lyst til og måske også lige udforske de afdelinger, der normalt er forbeholdt mor og far. Bortset særlige familieaftener i Svømmeland er det første gang, at gæster under 18 får adgang til Relax- og wellnessafdelingen. En populær mulighed kan halinspektør Lars Dam Møller konstatere, da den første familiedag i vinterferien nærmer sig sin slutning. - De synes, det er sjovt at prøve nogen af de ting, de normalt kun kan kigge på gennem ruderne. Vi har nok 200 flere gæster end normalt. Et skud, der senere på dagen skal vise sig at holde stik. Over 800 gæster var mandag i Svømmeland, da der var familiedag kl. 9-14. Sammenlignet med mandag i vinterferien sidste år en stigning på cirka 200 gæster. Familiedagene strækker sig frem til fredag og er spækket med daglige aktiviteter for alle aldre: En militær forhindringsbane med instruktion og rekordforsøg, instruktion i vandaerobic, 200 meter mærke svømning, saunagus og leg med 200 bolde i vandet på en gang. Lidt surt for voksne, der er kommet for at få lidt fred og ro, skulle man synes. Som nu den modne herre der med en NORDJYSKE bredt ud foran sig på det hvide plasticbord forsøger at lukke af for det usædvanligt høje lydniveau i Relax-afdelingen. Men ledelsen har garderet sig mod gnavne voksne, kan halinspektøren fortælle. - Siden nytår har vi fortalt de normale brugere, at der vil komme mange børn, så de var klar til det store ryk ind. - Så der har ingen sure voksne været? - Ikke her til formiddag.