Nu rammer rytterne Danmark Rundts kongeetape

Fårene skal skilles fra bukkene, når feltet i Danmark Rundt fredag kastes ud i en hård afslutning i Vejle.

2. Etape Cykelløbet Postnord Danmark Rundt Foto: Scanpix/Henning Bagger

2. Etape Cykelløbet Postnord Danmark Rundt Foto: Scanpix/Henning Bagger

Fredag tager feltet i Postnord Danmark Rundt hul på løbets kongeetape. 180 kilometer fra Aabenraa til Vejle med en i Danmark Rundt-sammenhæng legendarisk afslutning.

Siden 2004 har løbet nemlig på en af etaperne haft mål i Vejle, hvor en vild stigning på Kiddesvej traditionelt danner rammen om løbets største dramaer.

Det er her, man kan vinde løbet. Og det er i særdeleshed her, man kan tabe det.

Løbsdirektør Jesper Worre tror på, at etapen byder på vildt cykelløb.

- Holdene kender afslutningen, og de er godt forberedt. De ved, at hvis de ikke overlever i morgen, så er de ude af det her. Stemningen op ad Kiddesvej til sidst er vanvittig. Det er en fest, siger Worre.

Stigningen er ganske vist kort, men den er stejl, så det vil noget. På de stejleste stykker rammer den en stigningsprocent på omkring 20. Løbsarrangøren siger 21, nogle landskabsmålere siger 19.

Det er her og på enkeltstarten lørdag, løbet skal afgøres.

Den eneste rytter i årets felt, der har vundet etapen til Vejle tidligere, er Tinkoffs Manuele Boaro. Og stigningen er bestemt ikke for sjov, fortæller han.

- Problemet er, at selv om den er kort, så er den virkelig hård. Man skal have rigtig gode ben, for den er godt nok stejl, siger han.

Italieneren vandt etapen i 2014, og trods stigningsprocenten husker han tilbage på afslutningen med glæde.

- Det er et dejligt sted at køre cykelløb. Der er altid mange tilskuere her i Danmark. Sejren i Vejle er et godt minde for mig på grund af den gode stemning og de mange tilskuere. Jeg er vild med det, siger Boaro.

Han har også opskriften klar på, hvordan man vinder etapen, der slutter med tre omgange på en rundstrækning i Vejle.

- Man skal vente til sidste øjeblik på sidste omgang. Ellers bliver det simpelthen for hårdt. Det ser vi hvert år. Angrib til sidst, for det er der, det sker.

En af de ryttere, der skal gøre sig forhåbninger om et godt resultat fredag, er danske Mads Würtz Schmidt (Virtu Pro-Veloconcept). Han ligger inden etapen på løbets andenplads, 15 sekunder efter Tinkoffs Daniele Bennati på førstepladsen.

Den 22-årige dansker føler sig klar til udfordringen, og planen er allerede lagt.

- Det bliver Tinkoff, der styrer løjerne, og så skal jeg bare hænge på, indtil vi rammer Kiddesvej. Så skal der køres cykelløb der.

- Jeg føler mig klar til det og har gode ben. Selv om jeg var træt i dag (Torsdag, red.), fordi første etape blev så hård, så kommer jeg alligevel godt gennem etapen, siger han.

Postnord Danmark Rundt byder på i alt fem etaper. Lørdag står den på enkeltstart i Nyborg, og søndag slutter løjerne med en etape fra Karrebæksminde til den traditionelle afslutning på Frederiksberg.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.