Nu regner alle med ”Nico”

AaBs unge keeper har fået omverdenens respekt

Poul Buus blæser et skud forbi Nicolai Larsen under AaB's træningslejr i Portugal. Modstanderne i Superligaen har ikke haft så let ved at passere den unge keeper. Foto: Michael Koch. <i>Michael Koch</i>

Poul Buus blæser et skud forbi Nicolai Larsen under AaB's træningslejr i Portugal. Modstanderne i Superligaen har ikke haft så let ved at passere den unge keeper. Foto: Michael Koch. Michael Koch

AALBORG:Nicolai Larsen som førstemålmand? Mange AaB-fans skubbede øjenbrynene op i panden, da AaB før sidste sæson bekendtgjorde, at klubben sagde farvel til Karim Zaza og forfremmede den blot 20-årige Nicolai Larsen til førstevalg.

Her godt et år senere har keeperen selv besvaret spørgsmålene og elimineret bekymringerne, for han er rigeligt god til Superligaen.

Det har han bevist i sæsonens første fire kampe, hvor man fint kan tilskrive den unge målmand hovedæren for, at det blev til point mod AGF og senest FC Nordsjælland.

Storspil i målet

Uden Larsens storspil havde AaB ganske enkelt været en del af bunden med to point færre end den nuværende position i Superligaens midterregion.

- Jeg har altid sagt, at skal man være en topmålmand i Superligaen, så skal man kunne sætte sig ned efter sæsonen og finde fem-otte point, man selv har hentet.

- Man kunne allerede i sidste sæson sige, at Nicolai ikke tabte kampe for os. Men nu kan man også finde kampe, hvor han vinder point for os ved at gøre en forskel, illustrerer AaB’s målmandstræner Poul Buus.

Buus har store forventninger til sin unge protegé:

- Det taler for sig selv, når man som 21-årig er fast mand for AaB og med omkring Superligaholdet. Så kan man nå rigtigt langt.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.