Nu satser ishockeylandsholdet alt på kvartfinalen

Sejren over tjekkerne giver for alvor blod på tanden

Morten Madsen og resten af ishockeylandsholdet tror nu for alvor på en plads blandt de otte bedste. Foto: Jan Kanut/Scanpix
Ishockey 18. maj 2014 12:31

MINSK: Humøret i ishockeylandsholdets VM-lejr har fået et mærkbart løft efter den overraskende sejr over Tjekkiet lørdag eftermiddag.

Men bag de afslappede smil og sænkede skuldre gemmer sig også en stålsat vilje til at satse alt på at spille Danmark i en VM-kvartfinale for kun anden gang i historien.

- Ja, nu har vi givet os selv muligheden, så vi går selvfølgelig meget hårdt efter den, siger den rutinerede forward Morten Madsen.

Danmark er med stor sikkerhed blandt de sidste otte ved VM, hvis de afsluttende puljekampe bliver vundet. Kun i den yderste teori, der blandt andet indebærer norsk sejr over Canada, kan 11 point vise sig for lidt for danskerne.

Men for danskerne handler det udelukkende om at slå Frankrig mandag og Slovakiet tirsdag.

- Vi går all-in. På nuværende tidspunkt skal man ikke spare på noget. Det er ikke nu, man skal tage særlige hensyn til spillerne, siger landstræner Janne Karlsson.

Men selv om Danmark historisk set har haft et udmærket tag på mandagens modstander, Frankrig, venter der utvivlsomt en ny tæt kamp i Chizhovka Arena i Minsk.

Franskmændene er nemlig kommet til Hviderusland med et solidt og godt sammenspillet hold, der hurtigt gjorde det klart, at det intet skulle have at gøre med nedrykningsstriden.

- De har spillet godt og har været meget uimponerede over de store modstandere, de har mødt. Det er absolut et godt hold, og vi skal have respekt for dem. Men selvfølgelig heller ikke for meget, siger Stefan Lassen.

Danmark og Frankrig mødes mandag eftermiddag klokken 15.45.

/ritzau/

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...