Nu siger de pænt ja tak

Brønderslev Kommune fik kritik for at sige nej til tilbud fra statens overgrebs-pakke

Arkivfoto

Arkivfoto

BRØNDERSLEV:I fremtiden siger Brønderslev Kommune pænt ja tak, når staten tilbyder gratis rådgivning.

Det er udgangen på et møde mellem borgmester Mikael Klitgaard (V) og socialminister Manu Sareen (R).

- Det var et konstruktivt og roligt møde med Manu Sareen og tre af hans embedsfolk, fortæller Mikael Klitgaard.

Mødet var en udløber af, at Brønderslev Kommune, ligesom 22 andre kommuner, sidste år sagde nej til et statsligt tilbud om en gratis temadag for ansatte, der arbejder med udsatte børn.

Den afvisende respons fik Manu Sareen til at rette en hård kritik mod de 23 kommuner.

Kaffe på kanden

- Hvis der virkelig er borgmestre derude, der ikke synes det er vigtigt at blive klogere på overgreb mod børn, så er der en gratis invitation til kaffe på mit kontor, lød det fra socialministeren.

Mikael Klitgaard besvarede invitationen med en indbydelse til Manu Sareen om en kop kaffe i Brønderslev - og et indblik i de mange tiltag Brønderslev Kommune har sat i værk for at styrke indsatsen for udsatte børn og unge.

Brønderslev Kommune har iværksat mange tiltag for at klæde de ansatte bedre på til at stoppe overgreb mod børn, og forvaltningen vurderede, at det statslige tilbud ikke passede ind i kommunens eget program.

Borgmestere forklarede

Det var derfor kommunen takkede nej til tilbuddet fra staten, og det sagde Mikael Klitgaard, da han og Manu Sareen mødtes mandag.

- Jeg synes, jeg fik forklaret, at det ikke var fordi, at vi mente, at vi var de klogeste, at vi havde sagt nej tak i første omgang til temamøde, men fik i stedet forklaret, at vi mente, at vi lige havde afholdt noget lignende selv, hvorfor det ikke var så hensigtsmæssigt lige på dette tidspunkt, siger Mikael Klitgaard.

Ja tak til statens tilbud

Borgmesteren og ministeren aftalte dog, at der nu skal holdes et ”sparringsmøde”.

- Jeg har ligeledes aftalt med kommunens ledelse, at vi fremover takker ja, hvis staten giver os tilbud om gratis rådgivning - uanset hvilket område det måtte være, oplyser borgmesteren.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.