Frederikshavn

Nu skal alle betale det samme

Politikerne i Frederikshavn Kommune skaber nu ens vilkår for leje af sportshaller

Anders Broholm (V) glæder sig over ens vilkår for at leje lokaler og haller.

Anders Broholm (V) glæder sig over ens vilkår for at leje lokaler og haller.

FREDERIKSHAVN:Kultur- og fritidsudvalget i Frederikshavn Kommune har på sit møde 6. juni besluttet at fjerne de uens vilkår, der har været for leje af haller og lokaler.

Hidtil har det været sådan, at der har været stor forskel på, om man driver foreningsaktivitet i en selvejende hal eller i en kommunal hal.

Det har betydet, at nogle foreninger har betalt op mod 260 kroner for en times leje i en hal, mens andre foreninger med samme aktivitet har betalt 60 kroner.

Det bliver nu harmoniseret fra 1. august 2019, så alle kommer til at betale det samme i gebyr.

- Det er utrolig glædeligt og kommer til at skabe ens vilkår for vores foreninger, uanset om man bor i Skagen, Sæby, oplandet eller Frederikshavn. Dette er også med til i meget høj grad at afskaffe den omdiskuterede 25 års regel, fordi alle foreninger nu kommer til at betale det samme. Det skaber gennemskuelighed og letter administrationen for en lang række foreninger, siger Anders Broholm (V), formand for kultur- og fritidsudvalget.

Udvalget har endnu ikke fastsat de præcise takster for lokaleleje.

I høringsmaterialet har forslaget været en harmoniseret takst på 75 kroner for halleje.

- En række af foreningerne påpeger i deres høringssvar, at taksten gerne skal lidt længere ned. Det lytter vi til, og derfor har vi bedt forvaltningen om at undersøge, hvor langt vi kan komme ned, således det hele stadig hænger sammen. Det behandler vi på vores møde den 15. august, siger Anders Broholm.

KFU har desuden et ønske om at fjerne alle særregler for lokaleleje, og derved skabe ét regelsæt, hvor alle haller, lokaler osv. indgår.

Og endelig vil udvalget også have undersøgt muligheden for at lave en særskilt takst på svømmehaller. Dette behandles også til august.

Udvalget har endvidere lyttet til de høringssvar, der har været omkring at indføre et gebyr på udearealer, for eksempel boldbaner.

Derfor igangsættes nu et arbejde med at belyse muligheder, fordele og ulemper ved det. Der er ikke truffet nogen beslutning om gebyr på udearealer, og der vil komme en ny høring, såfremt det bliver aktuelt. Arbejdet igangsættes sidst på året.

- Det er vigtigt at understege, at dette er en harmonisering. Det skaber ens vilkår for foreningerne. Nogle vil komme til at betale lidt mere, mens andre kommer til at betale mindre. Men grundlæggende er det rimeligt, at vores foreninger stilles ens, uanset hvor i kommunen foreningen har sin aktivitet, siger Anders Broholm.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.